Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Palokaj: Otac se branio špatulom i četkom

22.07.2016. 22:00
Palokaj: Otac se branio špatulom i četkom


Jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljena glavna rasprava koja se protiv Martina Palokaja vodila prema privatnoj tužbi dvojice braće Josipa i Dominika-Antonija Šalova. Naime, podneskom Županijskog državnog odvjetništva od 18. srpnja došlo je do obrata jer je procesuiranje ovog slučaja preuzela država, dok su privatni tužitelji u nastavku suđenja oštećenici.
Okrivljenog Palokaja braća su teretila za pokušaj ubojstva u noći 1. lipnja 2013. godine kada im je on, navodno, u fizičkom okršaju zadao ubode nožem. Tijekom jučerašnjeg ročišta svjedočio je okrivljenikov sin Christian Palokaj (25) koji je ponovio kako ostaje kod iskaza danih kod suca istrage, ali i na raspravi održanoj 4. lipnja 2014. godine. Predsjednica Sudskog vijeća sutkinja Dijana Grancarić je ponovila navode iz iskaza prema kojima je svjedok već ispričao kako je na adresi u Ulici Antuna Barca 3G u zadarskom kvartu Smiljevac, gdje se nalazi pekara obitelji Palokaj, došlo do najprije vrijeđanja, a nakon toga i fizičkog obračuna.
– Došao sam na posao oko 3 sata ujutro. Netko je kucao na vrata i tražili su sendviče kojih nije bilo, pa smo im ponudili kroasane. Govorili su ‘jebem ti mater šiptarsku’, a moj otac im je govorio da otiđu, nakon čega su nogom otvorili vrata. Bacali su kamenje prema pekari, a bila su ih petorica. Otac se branio špatulom i četkom, te svime čime je stigao, a udaranja je bilo do dolaska policije. Razbijen je i retrovizor našeg vozila koje je bilo na parkingu, kazao je pekarov sin. Na pitanje okrivljenikovog branitelja o tome kako se osjećao, svjedok je rekao da se osjećao ugroženo te kako ga je bilo strah.