Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski pravaši idu u Srb dati potporu Kelemincu

22.07.2016. 22:00
Zadarski pravaši idu u Srb dati potporu Kelemincu


Zadarski pravaši najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare kako planiraju za 27. srpnja odlazak u Srb, odati počast hrvatskom stanovništvu koje je tamo stradalo 1941. godine.
– Idemo svake godine i tu ne vidimo ništa neuobičajeno, nemamo ništa protiv nikoga. Idemo dati potporu gospodinu Kelemincu, a ovom prilikom želimo kazati kako smo ogorčeni na vlast Zadarske županije koja je izgradila četnički spomenik, kazao je Robert Gregorić, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije. Tom prilikom ujedno je najavio izlazak lokalnog HSP-a na parlamentarne izbore u rujnu, no o konkretnim imenima nije bilo riječi, budući da se u devetoj izbornoj jedinici preklapaju četiri županije iz kojih bi trebalo ići po nekoliko članova.
– Svi mi u Zadarskoj županiji ne možemo živjeti razdvojeno, bez obzira na lijevu ili desnu pripadnost. Mi smo opcija koja daje sigurnost žiteljima Zadarske županije, poručio je Gregorić koji je na konferenciju došao s predstavnicima nekoliko HSP-ovih podružnica, od ukupno deset koliko ih ima u Zadarskoj županiji. Ujedno je najavio vlastitu kandidaturu za gradonačelnika Obrovca na lokalnim izborima koji će se održati sljedeće godine.