Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZIG ZAG David Gunjević iz košarke u hokej

22.07.2016. 22:00
ZIG ZAG David Gunjević iz košarke u hokej


Davida Gunjevića zadarska je javnost upoznala kroz košarku. Radio je prvo kao voditelj press službe Košarkaškog kluba Zadar, a kasnije je šest mjeseci proveo u Kini, gdje je bio koordinator košarkaškog kampa jedne američke akademije, što mu je uostalom i struka. Međutim, životni put ovog je 27-godišnjeg Zadranina, kao i mnoge, odveo u Zagreb, a tamo je posao pronašao ne u košarci, već u – hokeju na ledu! Gunjević je, naime, nedavno postao član marketinškog tima Medveščaka. Kako je do toga uopće došlo?
– Zapravo vrlo jednostavno. U Zagrebu sam već imao dosta sportskih kontakata, ne samo vezanih uz košarku i kada sam dobio poziv Ranka Vučinića, direktora komunikacija KHL Medveščaka, nisam se previše razmišljao. Riječ je o jednom od najboljih i najuređenijih sportskih klubova u regiji, ujedno i jednom od najvećih brendova i za mene je velik izazov raditi u takvom kolektivu – kaže Gunjević.
Iz košarke u hokej. Nije to baš mala promjena.
– Ha,ha, slažem se, ali nije mi ni led strani teren. Volim sve sportove pa sam tako često gledao hokejaške utakmice na Zimskim olimpijskim igrama, a posljednjih godina i Medveščaka. Iako prvi put radim u okruženju koje nije košarkaško, siguran sam da ću se vrlo brzo snaći. Uostalom, moj dio posla se prvenstveno odnosi na press i marketing i smatram da tu možemo napraviti kvalitetne stvari, kako bi u konačnici naši navijači bili zadovoljni.
Kakve su bile reakcije obitelji i prijatelja. Hoće li i oni sada početi navijati za Medveščak?
– Vjerujem da hoće. Mnogi su već izrazili želju da bi došli pogledati poneku utakmicu u Domu sportova. Iako Zadranima to nije baš blizak sport, svi su čuli za sjajnu atmosferu i punu dvoranu na utakmicama Medveščaka. Teško je to usporediti s košarkom, ali riječ je zaista o vrhunskom sportskom spektaklu i sretan sam što ću od ove sezone i ja biti dio toga – zaključio je Gunjević, koji će s „Medvjedima“ putovati na sve utakmice KHL-a (Kontinental Hockey League), koja najvećim dijelom obuhvaća ruske klubove.