Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bod velik kao kuća

Autor:

22.08.2009. 22:00
Bod velik kao kuća

Foto: Vedran SITNICA



Nakon utakmice u kojoj su Zadrani junačkom igrom došli do vrijednog boda protiv hrvatskog prvaka Dinama lica trenera obiju momčadi bila su pozitivna. Krunoslav Jurčić čestitao je Zadranima na fer i korektnoj utakmici u kojoj su njegovi igrači pokazali zavidnu nepreciznost.
– Trudili smo se i pokušavali doći do pobjede, međutim izronio je onaj stari naš problem još iz kraja prošlog prvenstva kad ne bi mogli inicijativu pretočiti u brzi gol, što bi otvorilo utakmicu. Nismo zabili iz tri mrtve prilike u prvoj polovici prvog poluvremena i što je utakmica više odmicala do izražaja je došla naša iscrpljenost iz prethodnih susreta. Pokušali smo sa zamjenama pogoditi pravi profil igrača za ovakav susret, ali na kraju možemo čak biti i zadovoljni bodom, jer Zadrani su skoro u posljednjoj minuti mogli odnijeti sva tri boda. Igrači Zadra su se borili i bili su kompaktni. Zaslužili su ovaj bod i ja im na tome čestitam – bio je korektan Jurčić nakon utakmice.
Trener Zadra, Dalibor Zebić bio je vrlo zadovoljan konačnim epilogom i istakao kako ovaj bod nije toliko važan za bodovni saldo koliko za podizanje psihe u svojih igrača.
– Prije utakmice sam govorio da možemo parirati Dinamu samo s velikom količinom borbenosti i da nam se dogodi da nemamo slabe točke na terenu. To se dogodilo i mogu biti vrlo zadovoljan ovim bodom. Moglo je završiti gore po nas, ali moglo je biti i bolje da su Mršić i Ćurjurić iskoristili svoje prilike u posljednim minutama susreta. Terkeša ne bih vadio iz igre da nije sam tražio zamjenu, a Šaranović je odigrao u oba smjera s puno trke i nije mogao izdržati do kraja utakmice. Stavio sam Mršića i Celu koji su igrači brzanci i tehnički dobro potkovani. Malo smo se povukli na kraju kako bi uspjeli iz neke kontre zabiti taj gol i prava je šteta što nismo u ove dvije prilike to i učiniti kazao je Zebić koji je naznačio kako ovaj bod treba naplatiti na tzv. malim utakmicama.
Uspjeli smo ove sezone protiv dva najjača hrvatska kluba, Hajduka i Dinama odigrati odlične utakmice, ali smatram da su nama utakmice protiv Karlovca, Međimurja ili Croatie iz Sesveta puno važnije i nadam se da će ovaj bod protiv Dinama doprinijeti više psihološki na moje igrače da u tim utakmicama uspijemo osvajati važne bodove – kazao je za kraj Zebić.