Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U potrazi za prepoznatljivošću

22.08.2010. 22:00
U potrazi za prepoznatljivošću


Svečanim otvorenjem sutra u 20 sati na Forumu, službeno počinje Međunarodni filmski festival Film Forum Zadar. Prve večeri bit će premijerno prikazan, izvan natjecanja, film Woodyja Allena “You Will Meet a Tall Dark Stranger”, s Antoniom Banderasom i Anthonyjem Hopkinsom u glavnim ulogama. Iste večeri u zadarskom Arsenalu nastupit će Urban, a u jutarnjim satima u Gradskoj knjižnici organizira se Tribute to Werner Nekes. Projekcije posvećene ovom umjetniku prikazivat će se svakog dana festivala u Gradskoj knjižnici Zadar, s početkom u 11 sati.
Filmovi koji ulaze u ocjenjivački, natjecateljski dio festivala prikazivat će se svaki dan na Forumu, u 20.15 i 22 sata, a kroz četiri dana prikazat će se osam filmova. Uz ovaj, natjecateljski dio, prikazat će se osam dokumentarnih filmova, prvo u Sv. Dominiku, a reprizno još jednom u Muzeju antičkog stakla. U MAS-u će također biti predstavljen EAVE program. EAVE je jedan od vodećih programa za treniranje i razvoj audiovizualnih producenata u Europi. Od 1988. organizirali su veliki broj različitih programa na međunarodnoj, paneuropskoj, državnoj te regionalnoj razini.
Arsenal, mjesto na kojem se može doznati sve o festivalu, ugostit će izložbu ‘The world of Branimir Čakić’, a na Sveučilištu u Zadru kroz dva dana održat će se zanimljive rasprave.
– Naš cilj je da dovodimo u Zadar ljude kako bi komunicirali. Cilj nam je razvijati festival koji će biti prepoznat, kazao je Sergej Stanojkovski, umjetnički ravnatelj Festivala.