Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Horvatinčić ostaje u pritvoru

22.08.2011. 22:00
Horvatinčić ostaje u pritvoru


Policija je izuzela sve dokaze u slučaju no odvjetnički tim demantirao je navode kako su gotovi nalazi vještačenja auto pilota koji je oduzet iz Horvatinčićevog glisera nakon nesreće


Odvjetnici zagrebačkog poduzetnika Tomislava Horvatinčića još uvijek nisu dobili službeni nalaz patologa koji je pregledao mrtva tijela talijanskog bračnog para koji je poginuo u naletu glisera zagrebačkog poduzetnika na njihovu jedrilicu prije šest dana u primoštenskom akvatoriju, izjavili su novinarima nakon jučerašnjeg uvida u spis na Županijskom sudu u Šibeniku Horvatinčićevi odvjetnici Velimir Došen i Branko Baica.
Policija je izuzela sve dokaze u slučaju no odvjetnički tim demantirao je navode kako su gotovi nalazi vještačenja auto pilota koji je oduzet iz Horvatinčićevog glisera nakon nesreće.
Na prijedlog Državnog odvjetništva istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku odredio je poduzetniku pritvor od 30 dana zbog straha da će utjecati na svjedoke i daljnji tijek istrage.
Baica i Došen jučer su ponovili kako mu je pritvor određen na temelju dva kaznena djela koja se Horvatinčiću stavljaju na teret – uzrokovanje prometne nezgode sa smrtnim posljedicama i nepružanje pomoći unesrećenima.
Na rješenje o pritvoru, kazali su odvjetnici, nitko se nije žalio, pa će Horvatinčić do isteka rješenja biti u šibenskom zatvoru.