Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Fešta sa srcem i dušom (FOTOGALERIJA)

Autor: Valentina Mlađen

22.08.2012. 22:00
Fešta sa srcem i dušom (FOTOGALERIJA)

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Stanarska fešta jedna je od rijetkih koje su uspjele zadržati oblik slavlja kakva su nekad bila kada su fešte za vrijeme blagdana bile jedne od rijetkih prigoda opuštanja uz zajednička druženja i kada su se zaokruživale na kalendarima
Obilježavanje blagdana Kraljice mira na Stanovima kulminiralo je u srijedu tradicionalnom stanarskom feštom. Svečano je bilo još od jutarnjih sati i svete mise u crkvi Kraljice mira, a zatim su počele pripreme za večernje sate.
Stanarska fešta jedna je od rijetkih koje su uspjele zadržati oblik slavlja kakva su nekad bila kada su fešte za vrijeme blagdana bile jedne od rijetkih prigoda opuštanja uz zajednička druženja i kada su se zaokruživale na kalendarima. Fešta je i sinoć na Stanovima bila u znaku druženja po kućama uz večeru i glazbu te glasan razgovor i smijeh koji je dopirao iz dvorišta, a za one koji su htjeli malo izaći i prošetati, a bilo je takvih puno, na igralištu Osnovne škole Stanovi priređena je odlična zabava uz Rockatansky bend.
Da je stanarska fešta mjesto na koje rado dolazi mnogo ljudi svjedočili su sinoć i brojni štandovi, uglavnom s igračkama za djecu, kokicama i šećernom vunom koji su prepoznali prigodu te su fešti dali dodatni šušur. Organizatori su se pobrinuli da nitko ne ostane gladan ni žedan pa pića i jela nije nedostajalo. Osim same svirke na igralištu, ispred ulaza škole bila je postavljena i izložba rezbarenih i osvijetljenih čahura od granata autora Zlatka Franića.
Ipak, najbolja zabava bila je na samom igralištu gdje je Rockatansky bend neumorno svirao poznate hitove uz koje su plesali brojni Stanarci i njihovi gosti koji svake godine rado dolaze na već poznatu feštu. Ni ove godine nije se na Stanovima mogla izbjeći gužva, što samo dokazuje kako Stanarci znaju kako se radi dobra fešta.