Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pupić-Bakrač: “Vrijeme je da se pogleda istini u oči”

Autor: Suzana Bandić

22.08.2013. 22:00
Pupić-Bakrač: “Vrijeme je da se pogleda istini u oči”

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Nakon najnovijih događanja oko “ponosa Zadra”, košarkaškog kluba koji je uz financijski kolaps još ostao i bez trenera, oglasio se gradski oporbeni vijećnik Marko Pupić Bakrač. Na konferenciji za medije, održanoj isped kipa košarkaške legende Kreše Ćosića na Višnjiku, Pupić Bakrač je svu krivnju za teško stanje Kluba svalio na Grad Zadar i politiku vladajućih koji su godinama na čelo kluba postavljali podobnike.
– Općepoznata je činjenica i izvan hrvatskih granica da klub ne može ispunjavati svoje financijske obveze, a Grad kao glavni, odnosno jedini financijer kluba, nalazi se u tolikim dubiozama da je upitna i isplata plaća djelatnika na gradskom proračunu, a kamoli financiranje bilo čega uključujući i klub, istaknuo je Pupić Bakrač osvrnuvši se i na pregovore s potencijalnim trenerima. Kazao je kako će malo tko staviti potpis na ugovor kojemu je jedina garancija nečije “majke mi”, jer da je do sada bilo previše lažnih obećanja na koja su mnogi nasjeli i bili prevareni.
– Simbol grada samo je kolateralna žrtva na njihovom putu ka ostvarenju osobnih ambicija – oštro je zaključio najaktivniji oporbenjak dotaknuvši se i bivšeg dogradonačelnika i predsjednik NO odbora Darka Kasapa. Za njega je kazao da je jedan od glavnih aktera svih događanja u klubu posljednjih nekoliko godina pripisavši mu i neuspjelu pretvorbu, a i kako je kazao “sramotne epizode” zbog kojih će umjesto kazne dobiti nagradu u vidu unaprjeđenja u Gradu Zadru.
Drugo, predugo smo zbog emocija i ljubavi odbijali i samu pomisao da bi klub mogao nestati, ugasiti se. Ponašali smo se slično kao kad nam je netko od bliskih ljudi teško bolestan, a mi očekujemo i nadamo se da će nekim čudom ozdraviti, rekao je Pupić Bakrač zaključivši da je došlo vrijeme da se pogleda istini u oči.