Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Spektakularna večer na recesijskoj pozornici

Autor: Velimir Brkić

22.08.2013. 22:00
Spektakularna večer na recesijskoj pozornici

Foto: Velimir BRKIĆ



Sedmu godinu za redom na Narodnom trgu u Biogradu na Moru, popularno zvanom trgu Brce, održana je Večer dalmatinskih klapa. Riječ je o manifestaciji koju pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru i Turističke zajednice organizira klapa Biograd. Ovogodišnji zlatni sponzor je biogradska hotelska kuća Ilirija.
Na gotovo “nestvarnom” amfiteatralnom prostoru, idealnom za održavanje kulturno-umjetničkih i glazbenih priredbi, na pozornici sa vidno recesijskom scenografijom bila je to spektakularna, jednoipolsatna manifestacija koju je u četvrtak navečer došlo popratiti oko 250 ljubitelja dalmatinske pisme.
U nizu manifestacija koje se u Biogradu održavaju tijekom turističke sezone pod zajedničkim nazivom Biogradsko ljeto, nastupilo je šest klapa. Ženske boje su branile dvije klape, Kurjože iz Podstrane u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Karmel iz Turnja. Klapa Karmen bila je u finalu ovogodišnjeg 47. festivala dalmatinskih klapa Omišu, a Kurjože su odnijele Grand prix na šestim Lipanjskim zvucima u Petrinji.
Nastupile su tri muške klape – Munita iz Zadra, klapa Biograd te klapa Kožino. Izvodili su se a capella izvorni klapski napjevi, ali i popularne dalmatinske pjesme izvedene na klapski način.