Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mons. Puljić: Neka Marija čuva odgovorne u društvu i državi

22.08.2016. 22:00
Mons. Puljić: Neka Marija čuva odgovorne u društvu i državi


Svečanom procesijom na ulicama Stanova jučer je proslavljen blagdan Kraljice Mira. Ova jedna od najmlađih župa na području Zadra utemeljena je 1978. godine, a crkva se nalazi u istoimenoj ulici oko koje su kuće stanarskih starosjedioca koji su nekad slavili liturgiju u kapelici Gospe Fatimske. Svečanu misu s procesijom predvodio je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup koji je u svojoj propovijedi naglasio važnost slavljenja Majke Božje.
– Navještaj arkanđela Gabrijela koji smo slušali u večerašnjem evanđelju zapravo je poruka Mariji da će roditi Kralja kojem će ‘Bog dati prijestolje oca njegova Davida, i on će vladati nad domom Jakovljevim dovijeka, a njegovu kraljevstvu neće biti kraja’ U ovom tekstu objavljeno je i ono što večeras slavimo i spominjemo: Marija je Kraljica-Majka u kraljevstvu svoga Sina Isus Krista, čijem kraljevstvu nema kraja. Zbog toga joj večeras s arkanđelom Gabrijelom ponavljamo: ‘Zdravo Marijo milosti puna’. Kraljice mira i kraljice Jadrana, moli za nas! Svjesni njezine važne uloge u povijesti spasenja molit ćemo je neka čuva roditelje i odgojitelje, biskupe i svećenike, mlade i stare, kao i sve odgovorne u društvu i državi, naglasio je u svojoj propovijedi mons. Puljić.
Nakon svečanog misnog slavlja Stanarci i njihovi gosti su se tradicionalno zabavljali u svojim domovima, a i ovom prigodom je održana već poznata Stanarska fešta na kojoj su do kasno u noć sve zabavljali Đani Maršan i Rockatansky bend.