Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bibinjci i dalje ne treniraju

Autor: Šime Ćurko

22.09.2008. 22:00
Bibinjci i dalje ne treniraju


Naši iskusniji igrači imaju poslovnih i privatnih obveza i nije sve to lako uskladiti s igranjem odbojke za što uglavnom nemaju novčanu naknadu – kaže Željko Fuzul, predsjednik
Desetak dana prije početka sezone odbojkaški Gorana, članovi Prve B lige, još nisu počeli s treninzima. Zabrinjavajuća situacija u klubu koji je lani najavljivao ulazak u viši rang, da bi na kraju sezonu završio na trećem mjestu, iza Daruvara i Dubrovnika.
– Momčad su napustili Dean Jazić, koji je bio u ulozi igrača i trenera te David Bugarija, naš perspektivni mladi igrač. Obojica su otišli u Zagreb. Jazićevim odlaskom našli smo se u određenim problemima budući da je ostalo upražnjeno mjesto trenera. Uz poteškoće koje nas inače prate, a to je nedostatak novca, zatim problemi s treniranjem seniora kao i uopće lošim stanjem odbojke u Zadarskoj županiji, pa i šire, sve je to rezultiralo sadašnjom situacijom – kaže Željko Fuzul, predsjednik Gorana. Ipak, Fuzul smatra da će situacija krenuti nabolje.
– Vice Fuzul, koji će biti trener u sljedećoj sezoni, i ja pokušavamo okupiti seniorsku momčad i, osim Jazića i Bugarije, vjerujem da će nastupiti svi igrači s kojima smo igrali prošle sezone. Jasno da je nedostatak priprema problem, ali ohrabruje to da su igrači bili aktivni u odbojci na pijesku i da će kao takvi moći pomoći prvoj momčadi. Svi naši iskusniji igrači imaju poslovnih i privatnih obveza i nije sve to lako uskladiti s igranjem odbojke za što uglavnom nemaju novčanu naknadu. Stoga i njih treba razumjeti.
S ovakvim uvodom u sezonu od Gorana se teško može očekivati više od borbe za ostanak u ligi, koja će sljedeće sezone imati 12 momčadi.
– Ne bih davao prognoze o novoj sezoni, ali svakako da je ostanak u ligi nužnost. U klubu imamo generaciju mlađih kadeta koji su ove godine bili prvaci Hrvatske i od koje i ubuduće puno očekujemo. Oni su sada u kadetskoj dobi, no procijenili smo da ne bi bilo dobro uključiti ih u prvu momčad, jer se to u prijašnjim sezonama nije pokazalo kao dobar potez – poručuje Fuzul. Zdenko Sikirić, dosadašnji klupski tajnik, potvrdio je da je podnio ostavku na to mjesto, no njegov zamjenik još nije imenovan. Ukratko, puno problema u Bibinjama, a s njima i neizvjesnost pred početak sezone koja u prvom kolu u Bibinje donosi Vukovar. Za sada je poznato samo da nastup u Prvoj B ligi nije upitan.