Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Do sada prodano tisuću paketa ulaznica

Autor: Šime Ćurko

22.09.2008. 22:00
Do sada prodano tisuću paketa ulaznica

Foto: Sebastian GOVORČIN



Uglavnom je riječ o pretplatama za skuplje zone, a to znači Ring zona, Obiteljski, Press i Zlatni vip – kaže Davor Perišić iz KK Zadar
Od petka 19. rujna počela je prodaja pretplatničkih paketa ulaznica za utakmice Košarkaškog kluba Zadar u sljedećoj sezoni. Kakav je interes građana?
– Do sada smo prodali oko tisuću paketa. Uglavnom je riječ o pretplatama za skuplje zone na tribina, a to znači Ring zona, Obiteljski, Press i Zlatni vip. Udruga navijača Tornado je na sebe preuzela tisuću paketa namijenjenih Tornado zoni i oni će što je moguće više pokušati prodati tih paketa ulaznica ne samo svojim članovima, nego i svim ostalima koji bi željeli biti na tom dijelu tribine – kaže Davor Perišić, jedan od direktora u KK Zadar. Zanimljivo, Žuta zona, koja usključuje istočnu i zapadnu stranu dvorane (teren je u smjeru istok – zapad) još čeka pravu navalu kupaca. Jasno, ako je bude.
– Teško je pretpostaviti koliki će biti ukupan odaziv građana za kupnju paketa ulaznice iako treba znati da kapacitet dvorane na Višnjiku obuhvaća 10 posto populacije Zadra. Kad je riječ o nama u klubu, nastojali smo ići sa što popularnijim cijenama i mislim da 490 kuna koje uključuju 23 utakmice za Žutu i Tornado zonu (riječ je o zonama koje obuhvaćaju većinu mjesta na tribinama pr.a.) nije puno. Tiskali smo oko 40 tisuća letaka na kojima su istaknuli sve potrebne informacije, a koje smo dobrim dijelom već i podijelili po Zadru, ali i ostalim mjestima u Zadarskoj županiji – ističe Perišić.
Paketi ulaznica se svakodnevno prodaju na blagajni u Jazinama i tako će biti do 3. listopada budući da se dan kasnije igra utakmica 1. kola NLB lige između Zadra i Splita. U klubu su odredili sedam pretplatničkih zona, a najjeftinije su Žuta i Tornado zona koje koštaju 490 kuna. Plava zona (sjeverna tribina) košta 810, a Ring zona (troredni prsten između teleskopa i tribine) 970 kuna. Najskuplje zone su Obiteljski vip (1.130 kn), Press vip (1.290 kn) te Zlatni vip (3.220 kn). Pretplata uključuje 23 utakmice (13 NLB liga, 7 A-1 liga, 3 Eurocup), a korisnici godišnjih pretplata imaju pravo prvootkupa istih mjesta koje su koristili za vrijeme regularnog dijela sezone s istim popustom za daljnji tijek natjecanja.
Ulaznice za svaku pojedinačnu utakmicu prodavat će se osim u Jazinama i na blagajni ŠC Višnjik.


Tornado ujedinjuje istok i jug
Mario Gavran, predsjednik Udruge navijača Tornado, kaže da je cilj u Tornado zoni, koja je na južnoj strani dvorane, okupiti što više onih malo glasnijih navijača. S juga bi tako ostatak dvorane dobivao navijački ton.
– U Jazinama smo imali situaciju da je jedna navijačka grupa bila na istoku, a druga iza južnog koša. Ulaskom u Višnjik tu praksu želimo promijenti kako bi se obje te grupe zajedno smjestile u Tornado zonu koja ima nešto više od tisuću sjedala. Nastojimo animirati što više naših članova, zatim onih koje znamo s juga Jazina, ali i svih ostalih građana oko kupnje pretplatničkih ulaznica. Koliko ćemo uspjeti prodati od tisuću paketa koje nam je KK Zadar preusmjerio, nije lako precizirati. Činimo sve da taj broj bude što veći – ističe Gavran.