Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Hrvatska na domaćem terenu protiv Čilea, tenisači zadovoljni

Autor:

22.09.2008. 22:00
Hrvatska na domaćem terenu protiv Čilea, tenisači zadovoljni

Foto: Zvonko KUCELIN



Hrvatska teniska reprezentacija igrat će u prvom kolu Svjetsku skupine Davis Cupa protiv Čilea na domaćem terenu, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Madridu. Dvoboj je na rasporedu od 6. do 8. ožujka sljedeće godine.
Hrvatska je bila nositelj prilikom ždrijeba, pa su njeni potencijalni protivnici bili Češka, Srbija, Švicarska, Rumunjska, Čile, Izrael, Austrija i Nizozemska. I dok su Srbija sa Đokovićem i Švicarska sa Federerom smatrani najtežim i najatraktivnijim protivnicima, kao poželjni suparnci slovili su Austrija (jer bi sigurno bili domaćini), te Rumunjska i Izrael. No, i Čile na domaćem terenu se može smatrati povoljnim ždrijebom.
Čile je u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu svladao na domaćem trenu Australiju 3-2. Najbolje rangirani čileanski tenisač je Fernando Gonzalez, koji je 11. na ATP listi. Nicolas Massu je 107., a Paul Capdeville 135. igrač svijeta.
Naši najbolji tenisači Karlović, Čilić i Ančić imaju pozitivan omjer protiv Fernanda Gonzaleza. Karlović ga je dva puta dobio na travi Queen’s Cluba (2008. i 2005.), a Ančić vodi sa 3-2 u pobjedama, s time da je dobio zadnja tri meča. Čilić se dva puta susreo sa Gonzalezom, oba puta ove godine, i omjer je poravnat 1-1. Čilić je slavio na Australian Openu, a Gonzalez mu je uzvratio na OI u Pekingu.
“Moglo je biti bolje, ali i gore. Odluku o tome na kojoj će se podlozi igrati donijet ćemo nakon razgovora s igračima. Recimo da zemlja nije opcija, a moguće je da ćemo se odlučiti za istu podlogu na kojoj se igralo u Zadru s Brazilom”, rekao je hrvatski izbornik Goran Prpić u izjavi koja je objavljena na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog teniskog saveza.
“Uz Švicarsku i Srbiju ovo je možda bio i najjači suparnik kojeg smo mogli dobiti, i najatraktivniji. Čile je vrlo kvalitetan, ali vjerujem da smo bolji i da ćemo pobijediti. Čim igramo kod kuće to je već prednost. No, najvažniji je uvjet da budemo zdravi, da nas zaobiđu bolesti i ozljede, a to je ono što je ovu generaciju dosad najviše omelo”, izjavio je Mario Ančić.
“Nije loše, a sreća je da se ne igra u Čileu. Fernando Gonzalez i Nicolas Massu su odlični igrači, dobro se zna kakve su rezultate napravili. Svjesni smo njihove, ali i naše kvalitete. U svakom slučaju jasno je da ćemo morati igrati još bolje nego protiv Brazila, bit će to vrhunski teniski događaj”, ocijenio je Marin Čilić u izjavi koja je objavljena na internetskoj stranici Hrvatskog teniskog saveza.
Parovi 1. kola Svjetske skupine (6-8. ožujka 2009):
Argentina – Nizozemska
Češka – Francuska
SAD – Švicarska
Hrvatska – Čile
Švedska – Izrael
Rumunjska – Rusija
Njemačka – Austrija
Španjolska – Srbija