Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Zašto je otkazana sjednica za imenovanje dvorane na Višnjiku?

Autor: Siniša Klarica

22.09.2008. 22:00
Zašto je otkazana sjednica za imenovanje dvorane na Višnjiku?

Foto: Zvonko KUCELIN



Jučerašnja sjednica Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih poduzeća u Gradu Zadru, na kojoj je trebala biti donesena odluka o nazivu sportske dvorane na Višnjiku, nije održana. Predsjednica odbora Renata Peroš je, iz za sad nepoznatih razloga, otkazala sjednicu s jednom jedinom točkom dnevnog reda, na kojoj se konačno trebalo odlučiti da nova košarkaška dvorana na Višnjiku ponese ime najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena Krešimira Ćosića. Peroševa je navodno otkazala sjednicu bez dogovora s članovima, što je posebno ogorčilo oporbenu Ingrid Antičević-Marinović.
– Ja sam isto tako u zgradi Gradske uprave imala sjednicu Odbora za pritužbe i žalbe kojom sam predsjedala. Sasvim slučajno su me gradski službenici obavijestili da sjednice odbora za imenovanje neće biti, pa sam ja tako obavijestila i dr. Maštrovića. Smatram da je nedopustivo sazvati sjednicu, a potom istu otkazati bez obrazloženja članovima odbora. Očito je da se tu nešto kuha te da od imenovanja dvorane imenom hrvatskog košarkaškog velikana ne treba praviti bezrazložnu predstavu, nezadovoljno je govorila Ingrid Antičević-Marinović.
Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih poduzeća u Gradu Zadru čine uz spomenutu predsjednicu Renatu Peroš (HDZ) i Rade Šimičević (HDZ), Ingrid Antičević-Marinović (SDP), Želimir Maštrović (HNS) i Damir Biloglav (HSP). O razlozima nesazivanja sjednice jučer se nije očitovalo niti Gradsko poglavarstvo, niti je poznato kad će se održati nova sjednica odbora.