Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ivanov se vraća početkom sezone

Autor:

22.09.2009. 22:00
Ivanov se vraća početkom sezone

Foto: Zvonko KUCELIN



Odličnu atmosferu i kvalitetan rad u tijeku priprema košarkaša Borik-Puntamike malo je poremetila ozljeda Ive Ivanova, jednog od najvažnijih Plantakovih igrača, koji je već tri tjedna izvan terena u iščekivanju povlačenja otekline na zglobu noge kako bi se mogla obaviti magnetska rezonancija. Baš je Ivanov označen kao stožerni igrač u sastavu trenera Nevena Plantaka. Ipak Ivanov koji je prošao bazični dio priprema ne očajava već smatra da će brzo uspjeti pohvatati konce već dosta uigrane Borik-Puntamike.
– Tri tjedna sam izvan terena i tek kad se smiri oteklina, moći ću na magnetsku rezonanciju. Vjerujem da ću vrlo brzo, već sljedeći tjedan početi trčati, a do tada ću raditi u teretani kako ne bih sasvim ispao iz ritma. Bit ću spreman za igru početkom lige, možda neću u prva dva kola moći participirati potpuno, ali što je tu je. Ima igrača koji će moći pokriti sve izostanke ove sezone – kaže Ivanov koji je vrlo optimističan po pitanju rostera i samog rada na pripremama.
– Ova Borik-Puntamika sasvim dobro izgleda. Ima dosta novih igrača koji i nisu toliko novi koliko drukčiji tipovi igrača nego oni na koje smo navikli. Dosta mladosti, svježe krvi koja će se odlično uklopiti u sve zahtjeve koje će trener Plantak pred njih postaviti. Šira rotacija i visok stupanj agresivnosti bit će zaštitni znak Borik-Puntamike ove sezone. Normalno, s druge strane, nedostajat će iskustva koje je otišlo sa starijim igračima, ali igrači poput Mrve, Devića, Pavića, Jurjevića i mene s dosta sezona na leđima morat će preuzeti taj dio odgovornosti.
Gdje se nalazi Borik-Puntamika u konstelaciji snaga s ostalim A-1 ligašima?
– Neki sastavi se naziru kao, recimo, u mom bivšem klubu Zaboku koji će ponovno biti jak, jer su pristigli Tomeljak, Budimir i naš Čular. Jedan od glavnih favorita su sigurno Splićani koji su vratili Sumića i uzeli Čiklića. Šibenik je s Bilanom također konkurentan, kao i Trogir s Bizacom. I ostali će biti vrlo tvrd orah, pogotovo na domaćem parketu, i ne bi me čudilo kad bi bila situacija kao lani kad su svi u ligi bili u jednom bodu razlike.