Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Josip Modrić nije došao na raspravu

Autor: Suzana Bandić

22.09.2009. 22:00
Josip Modrić nije došao na raspravu

Foto: Filip BRALA



Nakon što je u ponedjeljak pušten iz gotovo dvomjesečnog pritvora Josip Modrić (30), bivši nogometaš “Zadra” i “Rijeke”, koji je 28. srpnja “pao” s kokainom na Liburnskoj obali u Zadru zajedno s Franom Olujićem, sinom poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića, jučer je trebao sjesti na optuženičku klupu Prekršajnog suda u Zadru, no Modrić se na sudu nije pojavio.
Tereti ga se za posjed kokaina s kojim su ga djelatnici Odjela kriminaliteta opojnih droga uhvatili krajem srpnja. Na temelju njihove prijave Prekršajni sud u Zadru protiv njega i Frana Olujića podigao je prekršajnu prijavu još u kolovozu, a Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak.
Podsjetimo, nakon dovršene istrage, tužiteljstvo je protiv Modrića i Olujića podiglo optužnicu kojom se terete za zloporabu opojnih droga. Josipu Modriću stavlja se na teret da je 28. srpnja oko 22 sata na Liburnskoj obali Franu Olujiću prodao količinu od oko sedam grama kokaina, a koji su policajci prilikom pretresa kod njega i pronašli.
Odmah po podizanju optužnice Vijeće Županijskog suda u Zadru, Modriću je ukinulo pritvor u kojemu se nalazio još od uhićenja, dok je njegov “kompanjon” Olujić nakon saslušanja kod istražnog suca odmah pušten da se brani sa slobode. Frana Olujića u ovom slučaju zastupa njegov otac Željko Olujić, Zadranima poznat po obrani Miljenka Stričaka, dok je Modrić za svoju obranu angažirao poznatog zadarskog odvjetnika Gordana Nižića.
Oni će ih prema svemu sudeći, zastupati i na Prekršajnom i na Županijskom sudu.