Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Četrdeset plivača se oprostilo od ljeta

22.09.2011. 22:00
Četrdeset plivača se oprostilo od ljeta


Na zvuk starog zvona 40 plivača skočilo je jučer u more bazena na Kolovarima. Osmu godinu zaredom održana je manifestacija “Pozdrav ljetu – do Foše i natrag”. Vaterpolisti, plivači, veterani i rekreativci simbolično su se tako oprostili od ljeta i to poznatom dionicom od sjeverozapadnog zida bazena do zida lučice Foša. Bila je to prilika da ljeto pozdravi i najmlađa trogodišnja Barbara Pezelj i najstariji, nekad poznati zadarski plivač Slavko Vitlov (76).
 – Četvrtak, 22. rujan, je poseban dan, dan koji zaslužuje da ga se dostojno obilježi. 22. rujan je posljednji dan ljeta 2011. godine, dan s kojim završava jedno dugo suho i toplo ljeto koje ćemo svi dugo pamtiti. 22. rujan je Svjetski dan mora, dan kada naše more ima rođendan.
22. rujan je Europski dan bez automobila, dan kada bi naši limeni ljubimci trebali ostati kući. Mi plivači rekreativci plivanjem do Foše podsjećamo prije svega na potrebu bavljenja sportom, na zdrav život, rekao je glavni organizator i nekad poznati zadarski plivač Predrag Šarić Kićo.
Svi oni koji su jučer preplivali Fošu, kako se to u bazenskom žargonu kaže, podsjetili su ponovno one koje odlučuju o prostoru u gradu o potrebi ne samo očuvanja ovog kultnog zadarskog okupljališta, nego i o njegovom uređenju i obnovi na zadovoljstvo svih Zadrana.