Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Oružana pljačka automat kluba

22.09.2011. 22:00
Oružana pljačka automat kluba


Dvojica razbojnika s pištoljima upala su u automat klub u srijedu, nešto iza četiri sata, nakon čega su od zaposlenika, 32-godišnjeg operatera i 34-godišnje blagajnice, zatražili novac. Policija i uz pomoć psa tragača poduzima sve kako bi pronašla pljačkaše


Oružani prepadi u Zadru postali su gotovo svakodnevica, a najnovija meta naoružanih i maskiranih razbojnika je automat klub Admiral u Ulici Antuna Gustava Matoša na Puntamici.
Dvojica razbojnika s pištoljima su upala u klub u srijedu, nešto iza četiri sata te su od 32-godišnjeg operatera i 34-godišnje blagajnice, zatražili novac. U strahu za svoj život dvoje zaposlenika razbojnicima su izručili sav novac od dnevnog prometa kluba. Razbojnici su s plijenom pobjegli, a zaposlenici su u pomoć pozvali policiju. Na mjestu događaja obavljen je očevid u kojem je korišten i službeni pas tragač te se, kako su izvijestili iz policije, “poduzimaju intenzivne mjere traganja za počiniteljima”. No, ono što ni u kojem slučaju ne ohrabruje, jest činjenica da je policija u posljednjih sedam dana zabilježila četiri razbojstva, a još niti jedan pljačkaš nije otkriven.
Traga se za razbojnikom koji je, 15. rujna, uz prijetnju pištoljem opljačkao trgovinu Tvornice kruha blizu zadarske Opće bolnice, a ta je trgovina od početka godine opljačkana već triput. Iste večeri, odnosno svega dva sata kasnije, u Ulici Mate Balote opljačkana je trgovina Sonik. U trgovinu su pred samo zatvaranje upala dvojica naoružanih lopova. Nakon dva dana dogodila se i oružana pljačka trgovine Toni na Branimirovoj obali. Tamo su pred zatvaranje u trgovinu ušla, također, dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika od kojih je jedan imao nož, a drugi pištolj. Traga se i za pljačkašima pošte u Privlaci te one na Putu Bokanjca iz srpnja i kolovoza, a još nema uspjeha ni u hvatanju razbojnika koji su zadnji dan kolovoza uz prijetnju puškom i pištoljem opljačkali benzinsku crpku Petrol u Zatonu.
Automat klub Admiral, odnosno poslovnica na Višnjiku, svega 200-tinjak metara udaljena od Druge policijske postaje, također, se našla na meti razbojnika i to krajem travnja ove godine. Maskirani i naoružani muškarac je prijeteći oružjem prisilio dvije zaposlenice kluba da mu predaju novac od dnevnog utrška, nakon čega je pobjegao. Tri tjedna kasnije, policija je za tu pljačku osumnjičila 23-godišnjeg Bibinjca i 30-godišnjeg Zadranina, no ta dvojica imaju zaista jak alibi.
Naime, u vrijeme pljačke nalazili su se iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.