Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pobjeda i ništa više

22.09.2011. 22:00
Pobjeda i ništa više


– Nismo dobro odradili – bio je komentar Marina Masnića, trenera Zadra, nakon prijateljske utakmice protiv Bihaća, člana drugog ligaškog razreda u Bosni i Hecegovini. Masnićevoj tvrdnji nemamo što dodati jer ako želi biti konkurentan u Prvoj ligi Zadar protivnike kvalitete Bihaća treba pobjeđivati. Štoviše, gosti su u jednom trenutku sve okrenuli na šalu i kao takvi potpuno su zbunili Zadrane.
– Prva dva seta još smo odigrali na prihvatljivoj razini. Kasnije je bilo mnogo lošije čemu su sigurno pridonijele i brojne izmjene s kojima sam poremetio ritam momčadi. Možda sam trebao pustiti da prva šestorica odigraju dva seta, a da onda uđu ostali. Priliku su dobili svi, a tko je koliko pokazao, vidjet ćemo nakon detaljnije analize utakmice – nastavio je Masnić i dodao:
– Dosta sam neugodno iznenađen s, nazovimo je tako, drugom ekipom, koja nije pružila ono što je trebala i morala.
Prva dva seta nije bilo rezultatske neizvjesnosti, a problemi domaćih počeli su u trećem setu u kojem u igri nije Antonio Surać, koji se nakon povratka u matični klub nametnuo kao prva violina. No Surać neće moći sam, a silno opterećenje koje bi moglo pasti na njega, posebno u presudnim trenucima utakmica, itekako će mu otežati posao. Zadar je imao previše praktički početničkih pogrešaka u igri poput sudaranja dvaju igrača do nepotrebne ležernosti, da ne kažemo – podcjenjivanja.
– Ovo što smo pokazali protiv Bihaća bilo je znatno lošije od onoga što smo odigrali prošle subote u Kaštelima protiv Mladosti. Moguće da je razlog tomu i ležerniji pristup utakmici protiv Bihaća – objašnjavao je trener Zadra.
Ako je nešto pozitivno za Zadar nakon Bihaća onda je to peti set u kojem su gosti nakon vodstva domaćih 7:1 poveli 11:8. Bilo je i 14:11 za Bihać, ali je Zadar s pet poena preokrenuo set i meč spasivši pritom tri meč lopte. Nije to bilo ništa važno jer se bodovi nisu dijelili, ali možda za malo samopouzdanja nije loše pobijediti utakmicu u kojoj najprije imate sve u svojim rukama, a potom spašavate pobjedu.
Novost je i da je Masnić Stipu Belića s tehničara prebacio na primača, a ulogu tehničara sada je preuzeo Luka Bakale. Protiv Bihaća nije najbolje izgledalo, no to su tek Lukini počeci na tako važnom mjestu u momčadi.
– Bakale je naš prvi tehničar i tako ćemo se uigravati i dalje. Dat ćemo mu priliku i u sljedećim utakmicama. Bakale za sada nema zamjenu jer čekamo Marka Medića, koji nije bio redovit na treninzima. Medić ima i ozljedu leđa tako da ne znamo kako će se razvijati situacija s njim – zaključio je zadarski strateg.
Sutra Zadar putuje u Opatiju gdje će odigrati pripremni turnir četiri prvoligaša na kojem će uz domaćina još nastupiti Rovinj i Rijeka.


ZADAR – BIHAĆ 3:2


(25:21, 25:16, 20:25, 23:25, 16:14)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 20. Sudac: Vedran Juravić (Zadar).
ZADAR: Mandić, Viduka, Škara, Frleta, A. Surać, Bugarija, Barić, L. Bakale, M. Surać, M. Bakale, Šestan, Kulaš, Belić, Burčul. Trener: Marin Masnić.
BIHAĆ: Karabegović, Ćemalović, Piralić, Selmanović, Žapčević, Zećirević, Fatkić, Jahić, Fajković, Bregar. Trener: Adnan Karabegović.




Ozljeda Trpimira Burčula


Trpimir Burčul trebao je biti jedan od važnijih igrača u Masnićevoj momčadi u prvoj klupskoj prvoligaškoj sezoni. No Burčul je protiv Bihaća bio za zapisničkim stolom i okretao ručni semafor.
– Još od sedmog mjeseca imam problema s desnim ramenom i nakon utakmice u Kaštelima prošle subote stanje se pogoršalo. Obavio sam i snimanje ramena i iako još nisam siguran bojim se da je za mene polusezona izgubljena – rekao je Burčul.
Problemi s Burčulovom ozljedom zabrinuli su i Masnića.
– Burčul je najviše pokazao na treninzima i trebao je biti uz Antonija Suraća u prvoj šestorici. Ostanemo li bez njega na duži period, bit će to veliki hendikep za našu momčad – kaže Masnić.