Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bod pobjegao s udice

22.09.2013. 22:00
Bod pobjegao s udice


Nakon dvije sezone Zadar se vratio u Prvu ligu i u premijernom nastupu propustio osvojiti barem bod u Županji gdje je u prethodna tri prvoligaška gostovanja svaki put izgubio. Zapravo, Frane Kardum, trener Zadra, nakon utakmice je izjavio da Zadar nije ni imao priliku izbjeći poraz.
– Posljednji napad Županje trajao je 45 sekundi i to uz samo jedan prekid. Svjesno smo izbjegavali prekršaje, ali svejedno domaćinima nije suđen pasivan napad. Žao mi je zbog toga jer nismo dobili zadnji napad u kojem smo mogli izjednačiti. Kako smo igrali u Županji siguran sam da bismo zabili i osvojili bod samo da su nam ostavili nekoliko sekundi – rekao je Kardum koji je, porazu unatoč, pohvalio svoje igrače.
– Pokazali su kako se u ovoj besparici u kojoj smo se našli bori za svoj klub. Nastupili smo bez Ivana Barišića, Ivana Mijolovića i Ivana Arbanasa, a zna se koliko su to važni igrači za našu vanjsku liniju. Nino Jerak je igrao na lijevom vanjskom, a Marin Babić na srednjem, a to nikako nisu njihove pozicije. Igrali smo i 5-1 u obrani, što je za Zadar novost. Unatoč tome svi igrači su pokazali visoku razinu borbenosti koja nam daje za pravo nadati se boljim rezultatima u utakmicama koje dolaze. Jer koliko god dojam nakon Županje bio dobar činjenica jest da se od dojma ne živi – zaključio je Kardum.
Zadar je odlično počeo utakmicu i nakon 20 minuta vodio 8:3. No, domaćini su tada izolirali Jeraka, a Zadar se bez svog kapetana nije najbolje snalazio pa je Županja na poluvrijeme otišla s 11:10. Županjci su stalno vodili u drugom poluvremenu, najviše s pet golova razlike. Međutim, Zadar je polagano stizao i s 26:21 primaknuo se na 26:25, ali, napad za izjednačenje nije dočekao…


 ŽUPANJA – ZADAR 26:25 (11:10)


ŽUPANJA – Dvorana OŠ Ivana Kozarca. Gledatelja: 150. Suci: Kordić i Mitrović (Zagreb).
ŽUPANJA: Kopić, Ivkić, Janjić, Dušanić 4, Perlić 7, Benaković 1, Milišić 8 (6), Duvnjak 3, Filipović 2, Vuković 1, Živković, Dobrinkić-Parić. Trener: Jerko Pejić.
ZADAR: Perić, Zelić 3, Bukva, Jerak 8, Malenica, Rogić, Šimičević 1, Maričić, Marača, Klasanović, Čirjak 3, Babić 10 (3), Merhar, Cota. Trener: Frane Kardum.
Sedmerci: Županja 6 (7); Zadar 3 (3).
Isključenja: Županja 4 minute (Dušanić, Milišić); Zadar 4 minute (Šimičević, Maričić).