Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Šime i Igor u potrazi za nasljednicima

22.09.2016. 22:00
Šime i Igor u potrazi za nasljednicima


Zaplovili su jučer i učenici Osnovne škole Bartula Kašića sa zlatnim olimpijcima Šimom Fantelom i Igorom Marenićem. Istina, nisu se ukrcali na kakvu jedrilicu, uostalom ne bi ni mogli stati, već su u predvorju svoje škole svi velikim pljeskom pozdravili dvojac koji je hrvatsko jedrenje u Rio de Janeiru lansirao u svjetski vrh.
– Vidite ove zlatne medalje, koliko truda i znoja je uloženo u njih. I znajte, nema većeg priznanja kojeg jedan sportaš može dobiti od ovoga koje su Šime i Igor donijeli u našu školu, a to je zlatna olimpijska medalja. Mogu zato reći da sam u našu školu doveo slavodobitnike – rekao je Zoran Veselinović, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u školi koju su pohađali atletski olimpijac Stipe Žunić, kao i Tomislav Bašić koji je s Petrom Cupaćem nastupio na Igrama u Ateni 2004. godine. Upravo je Veselinović organizirao dolazak Fantele i Marenića koji su učenike posjetili između jutarnje i poslijepodnevne smjene. Obojicu je, kao i svoje učenike, pozdravila ravnateljica Katica Skukan.
– Mi se s pravom ponosimo da smo sportska škola i nadam se da se među ovom djecom kriju budući olimpijci. Tko zna, možda baš iz jedrenja – rekla je Skukan.
Uslijedilo je zajedničko fotografiranje ispred škole, kao i neizostavni “selfiji”.
– Sretni smo što smo s vama i rado smo se odazvali pozivu za dolazak u ovu školu. Naša je zadaća prenijeti na djecu i mlade sportsku i životnu inspiraciju s kojom smo došli do zlatne olimpijske medalje. Škola je vrlo bitna, kao i sport, a najbolje je kad se oboje mogu uskladiti. Ponosni smo na naše sportske rezultate, ali i na činjenicu da smo obojica završili fakultete – rekao je Fantela, nakon čega je Marenić zaključio:
– Sve je moguće onome tko vjeruje u uspjeh. Mi smo vjerovali i vas pozivamo da vjerujete u sebe i budete uporni u učenju kao i treniranju. Nadamo se da među vama ima sportaša, a kad je riječ o jedrenju, za nas je to najljepši sport na moru. Mi smo država koja ima prekrasno more, a to znači i veliki jedriličarski potencijal, koji i vi možete iskusiti.