Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Poljakinja Ana prva Kraljica Narodnog trga

23.09.2017. 19:12
Poljakinja Ana prva Kraljica Narodnog trga


Po prvi put u Hrvatskoj, i to baš u Zadru, u subotu ujutro na Narodnom trgu je održan izbor Kraljice iznenađenja, odnosno Kraljice trga.
Novina je to koja je privukla velik broj znatiželjnika, ali tek pet djevojaka koje su odlučile sudjelovati u izboru najljepše.
Uz zvuke dalmatinske pjesme u izvedbi klape Zadarski kantuni, voditelj Nenad Marčina spontano je odabrao nekoliko dama, a njih pet i to redom strankinje odlučilo se okušati u prvom izboru Kraljice trga. Zadranke, iako su s velikim zanimanjem gledale ovaj show, držale su se postrance i djelovale pomalo sramežljivo.
Na pozornicu su se popele Poljakinja, Australka hrvatskih korjena, Španjolka i dvije Kineskinje.
Nakon uvodnog dijela o kratkoj povijesti Zadra, kako je na više jezika objasnio domaćin Marčina, djevojke su dobile priliku predstaviti se, a niti jedna nije propustila dodati kako im je lijep boravak u Hrvatskoj, posebno u Zadru.
Nakon što su poput manekenki prošetale Trgom uz veliki pljesak brojnih građana i turista – pala je odluka.
Ana iz Poljske proglašena je kraljicom Narodnog trga, prva pratilja postala je Vera iz Australije, dok je druga pratilja Tang iz Kine.
Mladoj Poljakinji Zadar će zasigurno ostati u lijepom sjećanju, kao i jučerašnji izbor na kojem je odnijela pobjedu te pregršt poklona, buket cvijeća, monografiju grada Zadra, frizuru, večeru i karte za zadarske muzeje.
Pobjednica je na kraju i zaplesala s Nenadom Marčinom, voditeljem i organizatorom ovog događanja koje ima potencijal postati zanimljiv dio turističke ponude.