Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrani slavodobitno kroz Sinj

23.09.2017. 19:16
Zadrani slavodobitno kroz Sinj


Zadar je u 5. kolu Treće HNL jug došao do prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni. Momčad sa Stanova slavila je u Sinju kod Junaka rezultatom 0:2. Zgoditke vrijedne tri boda za Zadrane su postigli Tomislva Ivičić u 10. i Karlo Torbarina u 78. minuti
Od prve minute Zadrani su u Sinju krenuli po tri boda. Već u 6. minuti Anić je tukao s 19 metara, Labrović brani. Minutu kasnije nova prilika za goste iz Krševanovog grada. Župan je centrirao iz slobodnjaka s lijeve strane, a lopta je zamalo prevarila Labrovića i završila u njegovoj mreži. A onda je Zadar u 10. minuti poveo. Bila je to odlična akcija Župana i Torbarine, a Ivičić je izbio sam ispred Labrovića i poslao loptu u njegovu mrežu – 0:1. U 23. minuti Zadar ima novu priliku. Ivičić je sve pripremio za Anića no njegov udarac je blokiran. Četiri minute kasnije golu domaćina opasno je priprijetio Jurić. Tukao je s 22 metra, Labrović loptu vadi ispod grede i odbija je u korner. Igrala se 36. minuta kada je iz slobodnjaka zaprijetio Župan, Labrović je opet na pravom mjestu. S minimalnim vodstvom Zadra i praktički bez prilike domaćina otišlo se na odmor.
Domaći trener odmah poseže za dvije izmjene, umjesto Baturine o Križanca na travnjak šalje Gabrića i Domazeta. U 52. minuti prva prilika Sinjana, puca Vladislavić brani Gluić. U istoj minuti i velika prilika za momčad Lea Burčula. Anić je pucao s ruba šesnaesterca malo s desna, lopta je prohujala pored vratnice. Sinjani pokušavaju izjednačiti, ali Gluić i obrana Zadra otklanjaju svaku potencijalnu opasnost. Igrala se 71. minuta kada je Župan tukao s 18 metara, Labrović odbija u korner. U 78. minuti Zadar je postigao i drugi gol na utakmici i riješio pitanje pobjednika. Jurić je napravio sve na lijevoj strani i ubacio prizemnu loptu u šesnaesterac gostiju. Kroz gužvu ona je prošla do Torbarine koji je posprema u mrežu domaćih – 0:2. Do kraja je Zadar uspio zadržati vodstvo i put Krševanovog grada ponijeti tri vrijedna boda.
JUNAK 0
ZADAR 2
SINJ – Gradski stadion Sinj. Gledatelja: 300. Sudac: Emil Tomašević (Ploče). Pomoćnici: Anita Nenada (Dubrovnik) i Miho Trković (Grude). Strijelci: 0:1 Ivičić (10'), 0:2 Torbarina (78'). Žuti kartoni: Poljak (Junak), Gluić (Zadar).
JUNAK: Labrović, Mornar, Bandalo, Vuleta, Vladislavić, Križanac (od 46' Domazet), A. Tokić, Poljak, Baturina (od 46' Gabrić), Botica, Puljić. Trener: Mirko Grabovac.
ZADAR: Gluić, Pranić, Šimurina, Tokić, Jerbić, Jović (Smokrović), Torbarina, Župan, Jurić( od 81' Colić), Anić, Ivičić( od 88' Viduka). Trener: Leo Burčul.