Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najveći turistički promet u apartmanima

Autor:

22.10.2008. 22:00
Najveći turistički promet u apartmanima


U tri otočne turističke zajednice najviše turista bilo je iz Slovenije, a potom iz Njemačke, Austrije, Italije te Češke i Slovačke
Prema podacima gradske Turističke zajednice u prvih deset mjeseci ove godine na području grada Paga boravila su 99.384 turista, koji su ostvarili 733.002 noćenja. Najveći turistički promet ostvaren je u privatnim apartmanima i sobama, potom slijede kampovi i hoteli. Paški turistički djelatnici istaknuli su zadovoljstvo s rekordnom turističkom sezonom koja je po broju dolazaka i ostvarenih noćenja povećana za oko četiri posto.
Dobri turistički rezultati ostvareni su i na području Općine Kolan. Prema podacima tamošnje općinske Turističke zajednice u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna na području Kolana boravilo je 20.859 turista, koji su ostvarili 170.663 noćenja. Usporedni podaci pokazuju da je ove godine četiri posto veći broj dolazaka te sedam posto broj noćenja.
U prvih deset mjeseci ove godine na području Povljane boravilo je 14.000 gostiju, koji su ostvarili 130.000 noćenja, potvrđeno je u Općinskoj turističkoj zajednici. U odnosu na isto razdoblje prošle godine broj dolazaka je 2% veći, a broj noćenja na prošlogodišnjoj je razini.
U ove tri otočne turističke zajednice najviše turista bilo je iz Slovenije, a potom iz Njemačke, Austrije, Italije te Češke i Slovačke. U ovom trenu na Pagu turistička sezona privodi se kraju. Hoteli su ovih dana počeli zatvarati svoja vrata nakon solidnog turističkog prometa ostvarenog u listopadu. Paški hotelijeri najavljuju da će hoteli s radom početi u ožujku iduće godine, a sada im predstoje posjeti turističkih sajmova i prodavanje bookinga za sljedeću turističku sezonu.