Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

S Datkovićem smo ubrzali igru

Autor: Šime Ćurko

22.10.2008. 22:00
S Datkovićem smo ubrzali igru

Foto: Vedran SITNICA



Do sada smo svi, a tu posebno mislim i na sebe, dosta “carinili” loptu. Ubuduće bi toga trebalo biti sve manje – kaže Tomasov
Marin Tomasov jedan je od onih za kojeg na Poljudu ne skrivaju da ga žele u svojim redovima. Želi li i Tomasov put Splita?
– Nema smisla razgovarati o tome u situaciji kad nas očekuje utakmica s Hajdukom. Transferi me nikad nisu opterećivali, igrač sam Zadra i tako se ponašam na terenu dok nosim zadarski dres – kaže Tomasov o kojem se, prema pisanju nekih španjolskih medija, raspitivao i Real Madrid.
– Lijepo je da vas povezuju s takvom momčadi, ali treba živjeti sadašnjost, a to znači koncentrirati se na borbu za ostanak sa Zadrom. Pustimo sa strane nagađanja koji klub traži nekog on nas koji smo sada u Zadru, o tome kad dođe vrijeme. Iako priznajem da mi je bilo ugodno vidjeti tu vijest za Real.
Sadašnjost je Hajduk, solidna momčad, po rezultatima ne puno više od toga.
– Solidna momčad ili više od toga, svejedno, ali Hajduk je uvijek Hajduk. Igrati s njima i s Dinamom je posebna utakmica za svaku hrvatsku momčad, tako i za Zadar. No, s obzirom u kojoj smo bodovnoj situaciji ne smijemo puno razmišljati o tome tko stoji s druge strane terena već sve usmjeriti na to da, ako je ikako moguće, dođemo do tri boda.
Je li bod s Hajdukom dobar?
– S njima je uvijek bod dobar, iako mi dobro znamo da konkurente nećemo uhvatiti bez da počnemo pobjeđivati. U ovoj situaciji prihvatio bih bod s nadom da to na kraju utakmice ipak mogu biti sva tri boda.
Žalite li što niste pobijedili u Kranjčevićevoj?
– Žalim, premda ću ponoviti da bod iz Zagreba nije loš rezultat, posebno ne uz igru koju smo pokazali. Bilo je najvažnije ne izgubiti, po mogućnosti ne primiti gol. Vidi se koliko nam je važno sačuvati netaknutu mrežu, uspjeli smo to u dvije utakmice zaredom i sada je odmah malo lakše. Sada sam još sigurniji da u prvim kolima nismo primili neke naivne golove, danas bismo bili u puno boljoj situaciji.
Što je novoga donio trener Ivica Datković?
– Nema velikih promjena, uostalom one se i ne mogu dogoditi u tako kratkom vremenu, s istim onim igračima koje je na raspolaganju imao i Dalibor Zebić. Datkovićev dolazak nas je malo probudio, kao da smo odlučili zaigrati opet onako kako smo već lani pokazali da možemo. Malo smo se uspavali, izgubili neke utakmice koje nismo trebali i ostali tako spavati do dolaska Datkovića.
Koliko je vaša uloga drugačija kod novog trenera?
– Moja je uloga u momčadi uvijek ista, ili makar slična. Ono što se eventualno promijenilo je to da Datković inzistira na bržem rješavanju lopte, nema zadržavanja, odmah se igra na prvu i tako smo uspjeli ubrzati našu igru. Do sada smo svi, a tu posebno mislim i na sebe, dosta “carinili” loptu. Ubuduće bi toga trebalo biti sve manje.
Što očekujete od utakmice s Hajdukom?
– Našu dobru igru i pobjedu, to očekujem prije svake utakmice. Hajduk ima svoje motive, zna se da su oni vezani za prvo mjesto, mi smo svjesni da moramo početi smanjivati zaostatak za ostalim klubovima i sve to upućuje da će to biti prava utakmica koju će biti gušt gledati, a još više u njoj sudjelovati.


 POČELA PRODAJA ULAZNICA


Jučer poslijepodne počela je prodaja ulaznica za utakmicu s Hajdukom na tri uobičajena mjesta, Narodni trg (CB Sunturist), CB Novi caffe na Trgu Petra Zoranića te picerija Edo na Stanovima. Tiskano je tri tisuće ulaznica, a od tog broja treba izdvojiti 340 ulaznica za sjevernu tribinu koje će se prije početka utakmice prodavati Torcidi. Iz kluba upozoravaju roditelje da na utakmicu ne dovode djecu ukoliko za njih nisu kupili ulaznicu, budući da su sva mjesta na tribinama numerirana. Očekuje se da će sve ulaznice biti prodane. Stanovi se za gledatelje otvaraju u 14 sati, a utakmica sa Splićanima počinje u 15.30 sati.




 JEŽINA BRANIO U PORAZU OD ITALIJE


Antonio Ježina branio je cijelu utakmicu, Ante Mitrović odigrao je jedno poluvrijeme, a Filip Ozobić u igru je ušao u 70. minuti u utakmici reprezentacije do 20 godina protiv Italije na utakmici Alpe Adria Mitrop kupa. Hrvatska je u Crikvenici poražena od Italije 2:1 (0:1 Tiboni 6′, 0:2 Mandorlini 14′, 1:2 Palić 78′). U ovu selekciju bio je pozvan i još jedan zadarski igrač, Marin Ljubičić, no zbog ozljede nije se odazvao Ladiću.


 KOMPLETNI NA HAJDUK


Iako su se nakon utakmice sa Zagrebom na ozljede žalili Naum Batkoski i Marin Ljubičić, pa su, shodno tome, imali poseban program treniranja, do utakmice s Hajdukom Datkoviću će na raspolaganju biti trenutačno najjača momčad. Batkoski je, jedini uz Marina Tomasova, ove sezone odigrao svih 990 minuta i njegova ozljeda, koja je posljedica udarca Krstanovića, bit će sanirana, baš kao i Ljubičićevi problemi sa skočnim zglobom. Tri žuta kartona nema nitko, dakle, gotovo idealna situacija uoči dolaska “bilih”.