Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar u Crnom dobiva krematorij!

Autor:

22.10.2008. 22:00
Zadar u Crnom dobiva krematorij!


Prema DPU, prateće građevine podrazumijevaju krematorij, mrtvačnicu, dvoranu za izlaganje na odru, prostorije za ispraćaj umrlih te komunalnu infrastrukturu


Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća naći će se i Prijedlog odluke o izradi Detaljnog plana uređenja novog gradskog groblja, čime će se ubrzati konačni početak njegove izgradnje.
Poznato je, naime, da će lokacija novog groblja biti u Crnom, a kako stoji u spomenutoj odluci Gradskog vijeća, pristupanjem izradi ovog plana ostvaruju se prostorne mogućnosti izgradnje novog gradskog groblja s prostorom na kojemu se vrši polaganje posmrtnih ostataka umrlih. Prema DPU, prateće građevine podrazumijevaju krematorij, mrtvačnicu, dvoranu za izlaganje na odru, prostorije za ispraćaj umrlih te komunalnu infrastrukturu. Područje obuhvata ovog plana je neizgrađeno zemljište, a njegova površina iznosi 33,08 ha.
Ova izrada podrazumijeva i utvrđivanje popisa tijela i osoba određenih posebnim propisima koji u izradi DPU-a mogu sudjelovati iz područja svog djelokruga poput Zavoda za prostorno planiranje Zadarske županije, Konzervatorskog odjela Uprave za zaštitu kulturne baštine, Ministarstva RH i Hrvatskih voda. Prema propisanim rokovima, nacrt prijedloga DPU-a za prethodnu raspravu izradit će se u roku od 90 dana od dana sklapanja ugovora, prijedlog DPU-a za javni uvid izradit će se u roku od 90 dana od dana dostavljenog zapisnika s prethodne rasprave, a nacrt Konačnog prijedloga treba dostaviti u roku od 90 dana od dana dostave primjedbi s javne rasprave. Financiranje izrade ovog DPU-a osigurat će se iz proračuna Grada Zadra.