Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pišem Omiš, pamtim Trešnjevka

Autor: Šime Ćurko

22.10.2009. 22:00
Pišem Omiš, pamtim Trešnjevka

Foto: Sebastian GOVORČIN



Tamo još 9. svibnja ove godine košarkašice Zadra gostovale su u Puli u posljednjem (10.) kolu Lige za ostanak. Od tada su prošla pet i pol mjeseca i Zadranke se konačno vraćaju seniorskim utakmicama. Trebale su se vratiti prošli vikend, no Mursa je odustata od lige pa je ekipa Marije Mazije produžila odmor od prve utakmice za još sedam dana. Prva obveza Zadranki je gostovanje u 2. kolu u Omišu kod Studenca. Za Zadar to je, vrlo vjerojatno, revijalna utakmica, osim ako se Zadranke ne upuste u borbu za Ligu za prvaka. Omišanke su i ove sezone vrlo izgledne kandidatkinje za jedno od prva dva mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Ako to i ostvare konkurentskim klubovima iz prvog dijela A-1 lige brišu se rezultati s Omišem. U prijevodu, ode li Omiš u Ligu za prvaka pobjeda nad njima ništa ne znači.
– Bez obzira što je Omiš vjerojatno najbolja ekipa lige, to je za nas i najlakša utakmica koju bismo trebali iskoristiti za završno uigravanje pred utakmice s konkurentima u borbi za ostanak. Nastup u Omišu dobra je prilika mladim igračicama za stjecanje još više iskustva jer ove će godine većina njih morati još više preuzeti odgovornost. Imali smo s Omišankama trening utakmicu koju smo uvjerljivo izgubili, ponajviše zbog problema s nedostatakom visine koji će nas pratiti cijelu sezonu – kaže Marija Mazija prije polaska u Omiš gdje će njena ekipa nastupiti u trenutačno najjačem sastavu, a to znači da će zaigrati i Ivana Blažević.
– Blažević i Glorija Sikirić još od povratka iz reprezentacije imaju problema s koljenima i moguće je da će uskoro ići na magnetsku rezonanciju da se konačno utvrdi o čemu je riječ. Za Omiš Blažević nije spremna 100 posto, ali će moći dati svoj doprinos, sedam-osam minuta po četvrtini trenutačno je njen maksimum.
Sljedeći tjedan Zadar očekuje dvoboj 1. kola s Trešnjevkom, koja je ušla u ligu umjesto Murse. To je Zadrankama zapravo pravi početak sezone.
– Ne želimo preskakati utakmice pa smo trenutačno naglasak stavili na Omiš. Ipak, jasno je da će Trešnjevka za nas biti puno važnija utakmica u kojoj počinje borba za ostanak.
U 2. kolu igraju: Studenac Omiš – Zadar (subota, 19.30), Trešnjevka – Split, Croatia 2006 – Požega, Agram – Pula.