Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pokazali karakter usprkos oscilacijama

Autor:

22.10.2009. 22:00
Pokazali karakter usprkos oscilacijama

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sa Šibenikom su se vidjele sve naše kvalitete i mane. Dizali smo se pa smo padali i tako čak četiri puta tijekom utakmice – kaže Jurjević


Borik-Puntamika najavila je uspješnu pobjedu na otvaranju A-1 ligaškog natjecanja. S dva boda protiv Šibenika lakše je okrenuti se prema Trogiru koji je nedjeljna destinacija Puntamičanima u drugom kolu. Obje momčadi su krenule pobjedama i bit će zanimljivo saznati koji će od njih i nakon nedjelje ostati neporažen. Junak pobjede nad Šibenčanima Marino Jurjević najviše je zadovoljan što se pobjedom u prvoj utakmici uspio skinuti golemi pritisak s leđa ove mlade momčadi.
– Pred tu utakmicu sa Šibenikom među nama se osjećao golemi pritisak. Većem broju igrača u našoj momčadi to je bila prva utakmica u prvoligaškoj konkurenciji i to još u Jazinama protiv vrlo jakog Šibenika. Pored svega toga najviše smo htjeli izbjeći poraz koji bi nas sigurno uzdrmao nakon sjajno odrađenih priprema. Ovako smo sada puno lakši i puni samopouzdanja koje je došlo s tom vrlo vrijednom pobjedom – kaže Jurjević nakon uspješne premijere u koju je ugradio veliki učinak. Ušavši početkom druge četvrtine jednostavno je zasuo koš Šibenčana i bio na kraju najefikasniji pojedinac na terenu sa 24 poena od čega je pet trica, a uspio je i tome pridodati i pet skokova.
– Posljednjih desetak dana osjećam se odlično, imam veliku podršku suigrača i trenera i zadovoljan sam kako je sve ispalo protiv Šibenika. Služi me šut i trener me potiče da šut koristim što više. Raduje me kad se uspijem odužiti treneru i suigračima sa što većom preciznošću.
Spomenuli ste veliki pritisak pred tu utakmicu. Ove sezone Borik-Puntamika je doživjela velike promjene, došla je nova mlada garnitura kojoj nedostaje iskustvo.
– Nismo znali što možemo očekivati, jer one pripremne utakmice nam nisu mogle dati pravi odgovor. Sa Šibenikom su se vidjele sve naše kvalitete i mane. Dizali smo se pa smo padali i tako čak četiri puta tijekom utakmice, ali na kraju smo ipak uspjeli pronaći taj put do dva boda. Pored svih oscilacija na kraju smo pokazali karakter kao momčad i to je dobar predznak za iduće vrlo teške ispite.
Može li Borik-Puntamika do pobjede u Trogiru?
– Može, ali ne namećemo si nikakav imperativ. Takvo nešto bi bilo sasvim kontraproduktivno. Idemo u Trogir bez opterećenja i pokušat ćemo kopirati dobre stvari iz prvog kola. Borbenost i velika želja neće iščeznuti u tjedan dana i imat ćemo spremnijeg Ivanova. Nema prevelike razlike između nas i njih tako da je sve otvoreno.
 


 ŠESTI IGRAČ




Trener Neven Plantak Jurjeviću je namijenio ulogu tzv. šestog igrača. Pored tolikog iskustva i staža u Borik-Puntamici niste sa Šibenikom krenuli kao starter.
– Nimalo me ne opterećuju takve sitnice. Razlog za to je vrlo jednostavan. Naime, jedini sam igrač u momčadi koji ne trenira dvaput dnevno, jer uz fakultetske obveze imam i posao u obiteljskom obrtu pa uspijem participirati samo na večernjem treningu. Normalno da trener ne želi na štetu truda drugih igrača koji treniraju dvaput dnevno pokazati na mojem primjeru da ta dva treninga nisu bitna. Tako od prve minute igra Olivari, a ja ulazim s klupe. Ipak dobijem dovoljnu minutažu i više mi odgovara status džokera s klupe, što se i pokazalo u nedjelju.