Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nezaliječeni po treću pobjedu

22.10.2010. 22:00
Nezaliječeni po treću pobjedu


Potrebna nam je podrška s tribina i mislim da ova mlada i neiskusna momčad to i zaslužuje. Nadam se da će prepoznati važnost utakmice i donijeti tu prevagu na tribinama – kazao je trener Borik-Puntamike Neven Plantak


Nedjelja pripada košarkašima Borik-Puntamike koji dočekuju u 3. kolu A-1 lige u Jazinama Alkar iz Sinja. Važna utakmica za momčad Nevena Plantaka u kojem će se s obje strane tražiti treća pobjeda. Nakon dva grandiozna uspjeha kontra VROS Darde i Dubrave, Puntamičani imaju lijepu priliku zaokružiti start u novu sezonu sa stopostotnim učinkom. No, bit će izrazito teško to postići obzirom na kvalitetu Sinjana i činjenice da je kroz tjedan zeleni tabor ličio više na bolnicu nego na košarkaški klub. Pravu muku proživljava domaći trener Plantak, koji će imati nekolicinu nezaliječenih igrača u svom sastavu za ovu važnu utakmicu.
– Nakon Dubrave počeli su problemi koji su u velikoj mjeri omeli normalan rad kroz treninge. Škifić nije trenirao zbog problema sa zglobom i unatoč tome što će biti u rosteru za nedjelju njegova participacija u utakmici je upitna. On nam je iznimno bitan igrač bez kojega će biti jako teško suprostaviti se opasnim Sinjanima. Također su problema s virozom imali Pavić i Grabovac, dok je Troskot osjetio problem s koljenom. Vraća se polako Dević i on bi mogao odraditi nekih deset minuta, no njegov pravi doprinos zbog dugog izbivanja s terena možemo očekivati tek u budućim utakmicama – požalio se Plantak koji je svjestan da će biti iznimno teško suprostaviti se probuđenom sastavu Alkara koji trenutačno sa Puntamičanima i uvjerljivim Splitom dijeli vrh prvenstvene ljestvice.
– Alkar je vrlo iskusna momčad koja je na okupu s istim trenerom već dvije godine. Svom kosturu kojeg čine braća Modrić, Ćurković i Bilobrk pridodali su nekoliko kvalitetnih igrača poput Ante Delaša, pa pod košem visokog Radića te potencijal na jedinici, mladog Anzulovića koji popunjava kvotu 91. godišta. Uz njih su tu još šuterski kvalitetne četvorke Župić i Erceg, a na poziciji organizatora igre Karakaš. Krasi ih velika borbenost, iskustvo te odličan šut što i dokazuje statistika u prva dva kola.
Ipak i vaša momčad ima svojih aduta. Kakav je recept za uzeti dva boda kontra Sinjana?
– S obzirom na probleme s ozljedama vrlo je upitno s kakvim ćemo kadrom raspolagati, a ako nemamo širinu onda je teško ostvariti našu igru iz prva dva kola koja se bazirala na velikom utrošku energije u fazi obrane. Teško je igrati na maksimumu non stop, a nadam se da će moji igrači koji budu spremni za nastup pružiti sliku iz prethodnih utakmica.
Trebat će vam i podrška publike koja bi mogla nagraditi vaše dvije prethodne pobjede većom posjetom. A mamac bi mogao biti najavljen dolazak sinjskih navijača, Maligana.
– Najavili su dolazak sinjski navijači koji uvijek prate vjerno svoj klub što nije loše ako će to natjerati kojeg našeg navijača više na utakmicu. Potrebna nam je podrška s tribina i mislim da ova mlada i neiskusna momčad to i zaslužuje. Nadam se da će prepoznati važnost utakmice i donijeti tu prevagu na tribinama – za kraj je kazao Plantak.


 A-1 LIGA NA MALIM EKRANIMA




Svi ljubitelji košarke, a pogotovo one koja se igra po hrvatskim košarkaškim dvoranama doći će na svoje već od ove subote kad počinje emitiranje prijenosa utakmica A-1 lige na kanalima Sportkluba. U fiksnom terminu subotom u 19 sati svake subote će u izravnom prijenosu na ovom sportskom kanalu biti jedna utakmica A-1 lige. Ove subote je tako prijenos iz Bedekovčine gdje Zabok ugošćuje Split, a ako je sudeći po dosadašnjim rezultatima Borik-Puntamike moglo bi se vrlo brzo dogoditi da i zelene vidimo u tom elitnom subotnjem terminu kojeg je za ovu sezonu pripremio ovaj naširoko gledani sportski kanal.