Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tko je bahat, a tko nekooperativan?

22.10.2010. 22:00
Tko je bahat, a tko nekooperativan?


Sebi su donijeli piti, a nama ponovno ništa nisu dali, opis je situacije u ovom djelu Zadarske županije koji je jedan mještanin Gračaca dao na zadnjoj maratonskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Gračac u trenutku kada je vijećnicima stiglo osvježenje nakon dvosatnog aktualnog sata. Na sjednici koja je održana u četvrtak na zahtjev načelnika smijenjen je dotadašnji predsjednik općinskog vijeća Tadija Šišić, a na njegovo mjesto izabran Zoran Tomić, bivši HDZ-ovac, a sada nezavisni koji podržava vlast na čelu sa SDSS-om.
Sjednica s dvosatnim aktualnim satom, koja se na momente pretvarala u farsu protekla je u međusobno optuživanju između načelnika Gorana Đekića i Tadije Šišića. Ni HDZ-ovi vijećnici nisu stajali mirno pa su bespoštedno napadali načelnika i njegove vijećnike SDSS-a. Posebno se na meti našao Zoran Tomić, koji je direktno ili indirektno prozivan izdajicom HDZ-a i hrvatskog naroda koji je prodao svoj vijećnički mandat za radno mjesto. Nisu bili rijetki ni izleti drugih vijećnika u «političku tučnjavu» koji su podjednako napadali obje strane, optuživali ih za nerad, korupciju i krađu.
Đekić je u obrazloženju zbog čega se traži smjena Tadije Šišića naveo kako Šišić svoji radom koči razvoj općine te narušava međuetničke i nacionalne odnose. Šišić ga je uz komentar da je lažljivac optužio za isto. S njegovim prvim komentarom složila se većina prisutnih građana koji su se glasno nasmijali kada je Đekić izjavio kako on nikada ne laže. Đekića su napadali i nezavisni.
– Mi na svakoj sjednici nailazimo na bahat stav i nekooperativnost načelnika. Općina troši novac nerazumno, najmanje 1,8 milijuna kuna. Načelnik je tražio da mu se na American karticu stavi 100.000 kuna. I onda kada dođe rebalans sijeku se važni projekt, rekao je nezavisni vijećnik Božo Dragičević.
Ni Šišić nije ostao ne okrznut pa je optužen da se vrijeme dok je on bio načelnik Općine ponašao kao Đekić, konkretno, odlučivao ljudima o njihovom radnom mjestu.
 


 30 HDZ-ovih TOČAKA


HDZ-ovi vijećnici predložili su dopunu dnevnog reda s čak trideset točaka, među kojim su tražili i smjenu načelnika. Neke od njih su i prihvaćene od druge strane, što inače nije praksa u gračačkoj vijećnici u zadnjih godinu i pol dana. To su prijedlog odluke o postavljanju treptajućeg semafora na D1 na ulazu u naselje 2 (prihvaćeno jednoglasno), prijedlog odluke o vraćanju prostorija HKD Napredak, prijedlog odluke o obavljanju radova na katoličkom groblju i druge odluke čije provođenje mještane općine Gračac najviše zanima.