Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U obrani po starom, u napadu ništa novo

22.10.2010. 22:00
U obrani po starom, u napadu ništa novo


Konačno su i Zadrani mogli sretni izići iz dvorane, a za momčad Danijela Jusupa sigurno će nakon prvog uspjeha ove sezone biti olakšan nastavak puta kroz natjecanje NLB lige. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka stigli su pred mikrofone i stratezi obiju momčadi, a zanimljiviji je bio onaj dio u kojem je svoje izlaganje imao domaći terner  Danijel Jusup. Nakon tri poraza konačno je dočekao da o utakmici može razglabati u pobjedničkom tonu.
– Očekivali smo tešku utakmicu, premda konačni rezultat i sam tijek većine susreta sugerira drugačije. Tih 17 razlike pet minuta prije kraja je dalo naslutiti da ćemo lakše privesti utakmicu svome kraju. Dobro smo se pripremili za Nymburk, te je primijetno da smo nastavili i nakon tri prethodne utakmice igrati jaku obranu. Znali smo da je njihovo najjače oružje tranzicija iz koje postižu velik broj svojih poena. Cijeli tjedan smo se pripremali upravo za to, i mislim da smo ih uspjeli zaustaviti u tranzicijskom dijelu što je bio ključ pobjede – prve su riječi Jusupa nakon utakmice u kojoj je kao i u prve tri s napadom nije puno toga štimalo.
– Napadački nismo dobri, za što ne treba biti puno pametan pa zaključiti. Nemamo tu kombinatoriku koja nam je potrebna. U tom smislu mislim da će novi igrač koji stiže biti taj pokretač svega onoga što bi trebalo u napadu popraviti. To je igrač na poziciji jedan i dva te smatram da će nam na toj vanjskoj liniji donijeti jedan dodatnu kvalitetu koja nam je nužna. Ako zadržimo ovaj kontinuitet dobre obrane onda uz to kvalitetno rješenje na vanjskim pozicijama bi nas mogao odvesti do situacije da  možemo razmišljati i o koraku naprijed. Primijetno je bilo da bez Vladovića na parketu je nastajala konfuzija i stoga nam je potrebna dodatna pomoć koju ćemo dobiti s tim igračem.
Osvrnuo se Jusup i na svoje mlade igrače koji su imali veliku minutažu u ovoj utakmici.
– Drago mi je što su odlično odigrali naši mladi igrači u ovako teškoj utakmici. Veseli me da pored toga što participiraju na terenu igraju i vrlo važne role.
Nezaobilazno pitanje je bilo ono vezano za Golemčevu nervozu koju je vidno pokazivao tijekom cijelog susreta.
– Mislim da je on reagirao na neprimjeren način. Nešto sam čuo, nešto nisam, jer sam bio okupiran događanjima na terenu. Moramo prvo prespavati, pa ćemo sjesti s njime i porazgovarati. Onda ćemo vidjeti što i kako dalje -zaključio je Jusup svoje izlaganje, a nakon njega na red je došao gostujući trener Ronen Ginzburg.
– Čestitke Zadru na prvoj pobjedi koja je zaslužena. Bili su ispred nas u cijeloj utakmici, kako u skoku tako u svim obrambenim segmentima. Kažnjavali su nas sa svojim usporenim stilom igre. Razvlačili su sekunde, spuštali loptu pod koš i to je donijelo prevagu. Ipak, ključ utakmice je u činjenici da su htjeli tu pobjedu više od nas.