Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Tranzicija prema gornjem domu

Autor: Šime Ćurko

22.10.2012. 22:00
Tranzicija prema gornjem domu

Foto: Marin GOSPIĆ



Pretrčali smo protivnika. Kondicijski smo spremniji i to smo koristili najbolje što smo mogli – kaže Šime Vidaković
Dok su košarkaši Zadra najprije stizali vodstvo Cibone, a potom izgubiti četvrtu utakmicu u 5. kolu ABA lige, u Novom Zagrebu druga pjesma. Tamo su košarkašice Zadra razbile Agram za šestu pobjedu na 11 gostovanja kog Zagrepčanki od 2006. godine.
– Utakmica je bila puna dinamike i trke. Za razliku od 1. kola i utakmice s Ragusom igrali smo znatno brže. Jednostavno, pretrčali smo protivnika. Kondicijski smo spremniji i to smo koristili najbolje što smo mogli – kaže Šime Vidaković koji je bio na klupi Zadra. Marija Mazija, trenerica, zbog obiteljskih razloga ostala je u Zadru. Za Vidakovića nema dvojbe, Zadar je izgledao odlično od prve minute.
– Vrlo brzo smo imali osjetniju prednost, a u jednom trenutku ona je bila i plus 30. Sve što smo dogovorili djevojke su pokazale na parketu. Trenirali smo “pick” igru i spuštanje lopte na niskog posta što smo jako dobro izvodili protiv Agrama. Ključne su bile naše kontre iz kojih smo postizali lagane koševe. Tako smo dobili sigurnost u šutu, pa smo pogađali i iz vrlo teških situacija.
Obrana je ponovno bila na visina zadatka.
– Stalno smo kombinirali zonu i čovjeka u čemu nas Agram nije mogao pratiti. Uopće, podigli smo razini forme nakon što protiv Raguse u prvom kolu nismo bili zadovoljni nekim stvarima. Želja ni tada nije bila upitna, ali zbog nedostatka trening utakmica nedostajalo nam je uigranosti. U međuvremenu smo odigrali dvije trening utakmice i sada je s Agramom bilo znatno bolje.
Ipak, u igri Zadranki nije bilo ni sve ružičasto.
– Imamo problema s pozicijskim napadom u kojem smo izgubili dosta lopti. Iako je bolje da nam je tranzicija jača strana od pozicije istina je da trebamo poraditi na pozicijskom napadu.
Nakon dva kola Zadranke imaju dvije pobjede. Obećavajući početak.
– Sigurno, ali to je, doista, tek početak. Očekuje nas kako zanimljiva sezona u vrlo kvalitetnoj i izjednačenoj ligi – zaključio je Vidaković.


AGRAM – ZADAR 59:78


(11:15, 13:28, 15:16, 20:19)
ZAGREB – Dvorana Trnsko. Gledatelja: 50. Suci: Tomić (Zagreb), Prpić (Zagreb), Čop (Zaprešić).
AGRAM: Mežnarić 10 (3-4), Vujić 3, Vukičević 26 (15-17), Badalić, Belošević 2, Bošnjak 6 (2-4), Šarić, Šalić, Meštrović 6 (1-6), Mlinar 1 (1-2), Šarčević, Trenerica: Tina Periša.
ZADAR: Štrmelj 2, Cvjetković 8, Ma. Erslan 9 (1-1), Balić 12 (4-4), Mt. Erslan, Nikpalj 11 (2-4), A. Erslan 24 (1-2), Majstorović 8, Bodrožić, Baždarić 2, Pavičić, Žilić. Trener: Šime Vidaković.
Šut za dva: Agram-ZG 14-27 (52%); Zadar 31-57 (54%).
Šut za tri: Agram-ZG 3-16 (19% – Vujić, Vukičević, Meštrović); Zadar 2-8 (25% – Nikpalj, A. Erslan).
Slobodna bacanja: Agram-ZG 22-33 (67%); Zadar 10-12 (83%).
Skokovi: Agram-ZG 28 (8); Zadar 34 (10).
Osobne pogreške: Agram-ZG 15; Zadar 21.




Antonia Erslan s valorizacijom 26


Ponovno je odličnu utakmicu odigrala Antonia Erslan koja je imala 63 posto šuta te ukupnu valorizaciju 26. Vrlo dobra je bila i Davorka Balić (valorizacija 19), pa Žana Cvjetković…
– Erslan je utakmicu počela s dvije dobivene blokade, no to ju nije pokolebalo i u nastavku utakmice bila je jako dobra. Izrasla je u pravu kapetanicu ekipe. Cvjetković je dirigirala našim napadima i preuzela odgovornost u završnicama četvrtina. To do sada kod nje nije bio slučaj. Lara Majstorović je imala pet asistencija, Lara Nikpalj je postigla 11 poena… Priliku smo nakon velike prednosti dali svima i sve su igračice dale svoj doprinos.