Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bez pojačanja Druga liga realnost

22.11.2011. 23:00
Bez pojačanja Druga liga realnost


U Hrvatskoj pravog natjecanja za Zadar osim elitnog ranga nema. Ako to nije dovoljan motiv igračima i Marinu Masniću, onda ni deset pojačanja neće biti od pomoći


Jesu li najlošiji sastav u Prvoj A ligi ne znamo, ali da su trenutačno posljednji, to je sigurno. Ljestvica je uvijek jedino mjerilo i zato je na Višnjiku upaljeno zvono na uzbunu. Hoće li zvono nekoga i probuditi ne znamo, ali za odbojkaše Zadra nema mnogo izbora, ili će se nešto promijeniti ili dogodine slijedi povratak u Drugu ligu. A tamo se utakmice igraju “svake prijestupne”. Što se uopće može promijeniti? Zadru očito nedostaje kvalitete, pa treba krenuti od toga. A kvaliteta se može podignuti samo angažiranjem barem jednog ili dva igrača koji bi bili najmanje na razini Antonija Suraća. Dakako, za takvu odluku treba i novca, a pitanje je kako će reagirati ostatak momčadi u kojem su igrači koji nastupaju – besplatno. A besplatno nitko u Zadar neće doći igrati. I to se priča zavrti u krug.
Marin Masnić posložio je mladu momčad iza koje je niz uspjeha na nacionalnim prvenstvima za mlađe kadete i kadete pa je realno očekivati da će Zadar napredovati. Problem je „samo” taj što vremena za čekanje više nema. Zadar je prošle subote izgubio u Varaždinu kod momčadi koja je u prvih šest kola osvojila samo bod i pri tome protivnicima uzela tri seta. Potrošeno je i gostovanje u Splitu, na Višnjiku je neokrznut prošao Centrometal… Do kraja sezone ima još 19 kola. Nije malo, ali kad jednom upadnete u niz lošijih rezultata teško se podignuti, pa i onda kad tijekom utakmice naizgled imate sve u svojim rukama.
Hoće li se odnekud pokušati naći novci i presložiti momčad i tako krenuti u spašavanje ostanka ili će se ostati na aktualnom sastavu i nadati se da se da će se kvaliteta zadarske igre ipak nekako podignuti? Do polusezone teško da će se išta mijenjati, a tada će trebati donijeti pravu odluku iza koje će trebati stajati i Marin Masnić kao trener i Robert Kresoja kao predsjednik kluba. Jer daleko najlošija opcija bila bi da Zadar izgubi Prvu A ligu, koja mu je praktički darovana, u samo godinu dana. Jer u Hrvatskoj pravog natjecanja za Zadar osim elitnog ranga nema. Ako to nije dovoljan motiv igračima i Masniću, onda ni deset pojačanja neće biti od pomoći.
Odbojkašice Zadra u Prvoj B ligi spojile su dvije pobjede, prvi put nakon punih deset mjeseci. Poslije uspjeha kod Brda u gostima ekipa Roberta Kresoje uspjela je u 6. kolu u svojoj dvorani pobijediti Rovinj (3:1). Posljednji put utakmice su dvaput zaredom kao pobjednice završile prošle sezone u 10. i 11. kolu.
Prikazano protiv Rovinja, koji je na Višnjik došao sa četiri pobjede i jednim porazom, sigurno je najbolja izvedba Zadranki ove sezone i najava boljih dana. Iako s dosta poteškoća u igri zadarski je sastav spasio tri boda s kojima lakše ulazi u nastavak vrlo kratke sezone (18 kola).