Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dunatov: Zadarski komorni orkestar je blago ovog grada

22.11.2011. 23:00
Dunatov: Zadarski komorni orkestar je blago ovog grada


Zadarski komorni orkestar je blago ovog grada i mi ga jako volimo. Dajemo mu posebnu pozornost, a drago mi je da je Marko Graziani postao koncert majstor, te mislim da će podići kvalitetu – Radovan Dunatov


Zadarski komorni orkestar postaje kulturna jezgra samog grada i temelj, vodič u gradu zadru, istaknuo je maestro Ivan Repušić, predstavljajući program orkestra u koncertnoj sezoni 2011./2012. na jučerašnjoj konferenciji za novinare u HNK Zadar. Tom prilikom Repušić se osvrnuo na posljednjih sedam godina otkako je na čelu Zadarskog komornog orkestra, navodeći kako orkestar održava koncerte ne samo u zadru, već su imali zapažene nastupe u Beču, na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu…
– U novoj sezoni pred nama je pet koncerata. Istaknuo bih koncert s Pavlom Dešpaljem, koji uvijek održi jedan do dva koncerta, a moram kazati kako smo sastavljajući program vodili brigu o više stvari. Tako je jedan koncert s baroknom tematikom, a vodili smo brige i o hrvatskoj kulturnoj baštini, kazao je Repušić predstavljajući pet koncerata koliko će ih ukupno Zadarski komorni orkestar održati u sezoni koja je pred nama. Sinoć je održan prvi koncert za koji je maestro kazao kako nastupaju kao mali simfonijski orkestar, izrazivši nadu kako će u budućnosti uistinu izrasti u mali simfonijski orkestar.
Ivan Repušić je jučer predstavio Marka Grazianija, novog koncert majstora Zadarskog komornog orkestra, koji će se zadarskoj publici poredstaviti na koncertu 19. prosinca. Riječ je o, kako ga je Repušić nazvao, najperspektivnijem mladom violinistu. Sam Graziani je istaknuo kako je u Zadru nastupao već nekoliko puta.
– Iskreno, i zbog samog grada mi je drago dolaziti ovdje. Od ove godine ću dolaziti malo redovitije kao koncert majstor, kazao je Graziani.
Na konferenciji je još sudjelovao Radovan Dunatov, pročelnik Grada Zadra za kulturu i sport. Istaknuo je dugu tradiciju Zadarskog komornog orkestra, a posebno je naglasio njegov rad otkako je maestro Repušić na čelu.
– Zadarski komorni orkestar je blago ovog grada i mi ga jako volimo. Dajemo mu posebnu pozornost, a drago mi je da je Marko Graziani postao koncert majstor, te mislim da će podići kvalitetu, kazao je Dunatov.