Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svi znaju udariti loptu, a malo njih zabiti gol

22.11.2011. 23:00
Svi znaju udariti loptu, a malo njih zabiti gol


Savez više umirovljičkih stranaka i udruga pod nazivom Umirovljenici zajedno predstavio je danas  u Gradskoj knjižnici u Zadru nositelja za 9. izbornu jedinicu Josipa Vlahovića. Vlahović je istaknuo kako će ova predizborna utrka biti dosta teška, ali da Umirovljenici zajedno neće politizirati svoju kampanju. Jedini sukus kampanje bit će kako živjeti bolje, jer se još ne nazire na kou će se stranu hrvatski gospodarski brod nagnuti.
– Situacija je takva da svi znaju udariti loptu, ali je malo ekonomskih golgetera koji bi zemlju izvukli iz krize, rekao je Vlahović.
Gradski vijećnik i predsjednik DSU-a Zadar Željko Perović rekao je da su se Umirovljenici zajedno združili s ekonomskim programom Ljube Jurčića, dodajući da su Jurčićev i program sviju stranaka i udruga koji čine savez potpuno identični. Vrijeme je, kaže Perović, da se povežemo i “de iure”, tim više što nam predstoji vrijeme velikih promjena koje će se dogoditi nakon ulaska Hrvatske u EU.
U 9. izbornoj jedinici neka područja nisu pokrivena umirovljeničkim strankama, pa ni umirovljeničkim udrugama, no nadu u prolazak u Sabor vide u svom programu i načinu na koji bi ga proveli, od povećanja radnih mjesta i smanjenja duga, preko besplatnog zdravstva i školstva do zaštite ekonomskih ineteresa u EU i, u konačnici, do stabilnih i većih mirovina.
Tajnik DSU-a Dalibor Masnov istaknuo je da je od 14 kandidata na listi čak osam Zadrana, ali da uz najbolju volju Umirovljenici zajedno nisu na listu mogli uključiti potrebnih 40 posto žena.