Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Izbor iz najboljih dječjih filmova

Autor: Valentina Mlađen

22.11.2012. 23:00
Izbor iz najboljih dječjih filmova

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Učenici i gosti uživali su u izboru od jedanaest nagrađenih filmova na nedavno održanoj reviji u Zadru, među njima i nagrađenoj reportaži Z(k)adra “E-dnevnik”, filmske družine OŠ Stanovi


Filmskom priredbom “Odjeci 50. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece” učenici Osnovne škole Stanovi uključili su se u obilježavanje proslave Dana grada Zadra. Priredba je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, a učenici i ostali gosti uživali su u izboru od jedanaest nagrađenih filmova na nedavno održanoj reviji u Zadru, među njima i nagrađenoj reportaži Z(k)adra “E-dnevnik”, filmske družine OŠ Stanovi.
Priredbu su otvorili ravnateljica OŠ Stanovi Jurka Šaban i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Gradu Zadru Joso Nekić.
– Nedavno održana revija ostavila je prekrasne dojmove, a kako se škola redovito uključuje u obilježavanje Dana grada ove godine odlučili smo ići s odjecima. Svake godine dajemo najuspješnije učeničke ostvaraje za poklon Gradu koji nam daje toplinu, ljubav i poticaj za učeničko stvaralaštvo, rekla je Šaban.
Nekić je pozdravio učenike i druge goste priredbe nazvavši nedavno održanu Reviju velikim i važnim događajem u našem gradu. Ujedno iskoristio je priliku naglasiti važnost izvannastavnih aktivnosti.
– Filmska družina vaše škole koja je ugostila 50. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, i koja je pokazala zavidne rezultate na njoj na najbolji način pokazuje koliko vrijede izvannastavne aktivnosti i koliko kroz njih djeca mogu pokazati talent, a njihovi mentori ljubav prema radu, zaključio je Nekić.
Proslava je organizirana u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, a prikazani su filmovi: “Frikuša”, “Lipo je na didinom stanu”, “Čovjek koji je volio fućkati”, “Medsave”, “Afrika”, “Loptica skočica”, “Biba i Budimir”, “Turbo limači”, “E-dnevnik”, “Posljednje stablo” i film “Uživo iz 5.a”.