Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Knjiga je prijatelj koji će pomoći u životu

22.11.2013. 23:00
Knjiga je prijatelj koji će pomoći u životu


Učenici prva dva razreda Osnovne škole Juraj Dalmatinac posjetili su Gradsku knjižnicu Zadar. Posjet knjižnici organiziran je u okviru provođenja terenske nastave. Gradska knjižnica Zadar kontinuirano tijekom cijele godine organizira posjete djece iz vrtića i osnovnih škola iz cijele županije. Početkom školske godine u jesenskim mjesecima ti su posjeti gotovo svakog dana.
– Svrha ovog posjeta je da se djeca što više približe knjizi, da je zavole i da je upoznaju kao prijatelja koji će im pomoći u životu, kaže učiteljica u OŠ Juraj Dalmatinac Pag Vanja Borčić.
– Učenike provodimo kroz cijelu knjižnicu, pročitamo im priču, pustimo da se igraju u igraonici i nastojimo da u svom vremenski ograničenom posjetu, kraćem od sat vremena, vide što više i imaju što potpuniji doživljaj aktivnosti kojima se mogu baviti u knjižnici. Ove godine kroz knjižnicu je provedeno oko 80 grupa djece, a tijekom svog školovanja gotovo je svaki učenik iz Zadra bio u organiziranom posjetu knjižnici, kaže djelatnik knjižnice zadužen za odnose s javnošću Ante Kolanović.
Gradska knjižnica Zadar proglašena je najboljom knjižnicom u Hrvatskoj. Tijekom vremena profilirala se kao jedno od omiljenijih mjesta Zadrana za provođenje slobodnog vremena. Posjet knjižnici u popodnevnim satima otkriva potrebu za širenjem njenih kapaciteta. Gotovo da nema slobodnog mjesta u čitaonici s novinama, studijskoj knjižnici, stolovima s računalima za surfanje internetom. Također dječja igraonica praktično je cijeli dan popunjena najmlađim članovima.