Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Viduka i Škara najavili odlazak

22.11.2013. 23:00
Viduka i Škara najavili odlazak


Čuo sam da neki iskusniji igrači razmišljaju o prestanku igranja. S njima ili bez njih mi nismo ista momčad – kaže Marin Masnić, trener


Odbojkaši Zadra izgubili su tri utakmice zaredom u Skupini II Prve A lige i tako se s prvog spustili na četvrto mjesto na ljestvici. Posljednja je to pozicija s koje se ulazi u razigravanje za Skupinu I. Nakon četiri kola, u kojima je Zadar upisao isto toliko pobjeda, činilo se da klub s Višnjika ima otvoren put prema gornjem domu Skupine II. No, situacija se brzo promijenila, Zadar ne samo da nije pobijedio tri kola već je osvojio samo dva seta i ostao bez osvojenog boda. Petoplasirana Croatia, od koje je Zadar izgubio 3:0 na gostovanju, približila se na tri boda zaostatka. Tako pred današnji domaći dvoboj protiv Opatije Zadrani nemaju mnogo izbora. Za mirniji nastavak sezone potrebna su im tri boda, ali čini se da će put do tog ostvarenja biti znatno teži nego što se to u prvi trenutak očekivalo. Naime, Zadar bi mogao nastupiti značajno oslabljen. Antonio Surać je imao smrtni slučaj u obitelji, a Josip Viduka i Ivan Škara sve više razmišljaju o – završetku karijere.
– Nisam još ništa odlučio, ali mislim da je došlo vrijeme za mlađe – kaže Viduka, dugo godina stožerni zadarski igrač.
Slično razmišlja i Škara.
– Imam dosta problema s ozljedama i nisam siguran ima li smisla ovako ići naprijed. Ne mogu redovno dolaziti na treninge pa bi bilo bolje da igraju oni koji mogu i trenirati – izjavio je Škara.
U takvoj situaciji Marin Masnić, trener, vrlo je oprezan pred današnju utakmicu, bez obzira što je Zadar u 1. kolu u Opatiji uvjerljivo slavio (3:0).
– Čuo sam da neki iskusniji igrači razmišljaju o prestanku igranja. Žao mi je zbog toga, ali sigurno je da oni imaju svoje razloge koje treba poštivati. S njima ili bez njih mi nismo ista momčad. Stoga će ishod utakmice s Opatijom najviše ovisiti o tome u kojem ćemo sastavu igrati. U svakom slučaju Opatiju trebamo shvatiti ozbiljno – rekao je Masnić koji ne vidi problem u tome da Zadar čak i završi u donjem domu Skupine II.
– Nikada nismo stavljali imperativ pred momčad, pa nećemo ni ubuduće. Budemo li bez nekoliko iskusnijih igrača u nastavku sezone tada nismo favoriti u nijednoj utakmici u našoj Skupini. Za više ciljeve nužno je redovno trenirati barem tri puta tjedno, iako sam svjestan da takvo što nije lako realizirati, posebno ne starijim igračima. Ostanemo li samo na mladima nema druge nego zasukati rukave i krenuti ispočetka – zaključio je Masnić.
Prije Zadra i Opatije u 13 sati na teren će odbojkašice Zadra i Sinja koje očekuje dvoboj 6. kola Prve B lige.
Raspored 8. kola Skupine II (danas): Zadar – Opatija (15.30 sati), Karlovac – Varaždin Volley, Croatia – Brod, Rijeka – Šibenik.