Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrijednost zabavnog parka 120 milijuna kuna

22.11.2013. 23:00
Vrijednost zabavnog parka 120 milijuna kuna


Dobro znani “hrvatski kralj” vatrometa i pirotehnike Franjo Koletić, vlasnik Mirnovec Pirotehnike iz Samobora u zoni izvan Biograda na Moru planira sagraditi diskoklubove, restorane, bazene, tobogane, akvarije i manji hotel. No, godina za godinom prolazi, a ništa od izgradnje “hrvatskog Gardalanda”.
– Usprkos recesijskom vremenu i kronično sporoj birokraciji projekt ide dalje, tvrdi biogradski gradonačelnik Ivan Knez.
Prije dva mjeseca proveden je javni uvid i rasprava u vezi Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone zabavnog centra južno od Jadranske magistrale, u blizini turističkog naselja Crvena luka. Bila je to još jedna u nizu izmjena i dopuna DPU-a tijekom proteklih godina.
– Na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća, na sjednici na kojoj će biti i gradski proračun za 2014. godinu, jedna od točaka dnevnog reda bit će i Prijedlog Izmjena i dopuna DPU-a zabavnog centra, najavio je Knez.
Riječ je o zabavnom centru u kontakt zoni između grada Biograda i općine Pakoštane koji bi u konačnici trebao biti zabavni park s naglašenom dječjom tematikom, nešto poput hrvatskog Gardalanda.
– Naime, investitor je sasvim odustao od izgradnje trgovačkog centra. Sve drugo ostaje isto osim što je promijenjen prvotni plan izgradnje zabavnog centra s naglaskom na klubove. Naime, disko i restorani doći u drugoj fazi investicije koja se planira za 150.000 posjetitelja godišnje što je iskazani prag rentabilnosti projekta, objašnjava Knez.
Zemljište od 4,5 hektara budućeg zabavnog parka nekada je bilo u vlasništvu Republike Hrvatske. Nakon izvlaštenja Grad Biograd je zemljište prodao Koletiću za 6,5 milijuna kuna. Koletić je još za čišćenje terena zaraslog u makiju, kako govori, potrošio oko pola milijuna kuna.
– Vrijednost investicije procjenjuje se na oko 120 milijuna kuna. Franjo Koletić ne odustaje, preko vlastite tvrtke “Pirotron” iz Velike Gorice nadasve čvrsto odlučio je sagraditi zabavni park koji neće smetati ni Biograđanima ni turistima, navodi Knez.
Sadržaji zabavnog centra zasigurno su potrebni Biogradu na Moru i Zadarskoj županiji, ali i Dalmaciji i Hrvatskoj. Štoviše, prometna povezanost, blizina Zračne luke Zadar i zadarske trajektne luke te tri nacionalna parka i Parka prirode Vransko jezero veliki su magnet za goste.
– Pretpostavlja se da će se u novom zabavnom centru otvoriti oko 50 novih radnih mjesta, kaže Knez koji ne sumnja da će investitor, a time i lokalna zajednica, naći zajednički interes tim više što svakodnevno u turističkoj sezoni, Biograd broji između 20 i 40 tisuća gostiju.