Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Četvrtina članova trenira atletiku, ali i crta u likovnoj sekciji!

22.11.2016. 23:00
Četvrtina članova trenira atletiku, ali i crta u likovnoj sekciji!


U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra jučer je u prostoru Gradske straže otvorena izložba Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar. Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar osnovan je 2006. godine na inicijativu Slobodana Mijolovića i Mate Bulića.
Klub okuplja djecu i mladež svih dobnih uzrasta od predškolaca do veterana. U klubu postoji nekoliko sekcija, osim atletike, među ostalim djeluje i radi likovna sekcija, foto sekcija i eko sekcija, u koju su uključeni članovi kluba.
– Već dvije godine u sklopu kluba djeluje i likovna sekcija koju pohađaju naši članovi kojima ide crtanje, ali isto tako oni i kojima ide otežano, kako bismo im omogućili da steknu nove vještine i znanja iz likovne umjetnosti. S obzirom da su sport i kultura usko povezani, mi to rado koristimo, kao jednu dodatnu ponudu u klubu, za razvoj djece i mladeži. Zahvaljujući Renati Peroš, ravnateljici Narodnog muzeja Zadar, uspostavili smo suradnju, tako da u sklopu Noći muzeja organiziramo trčanje od muzeja do muzeja. U sklopu Županijskih dana imamo koloniju crtanja na Trgu, a sve skupa je dobar rezultat suradnje škola, kluba i kulturnih ustanova, kazao je Slobodan Mijolović, trener u Atletskom klubu Alojzije Stepinac.
Na izložbi koja ostaje otvorena do 24. studenog je postavljeno tridesetak radova, nastalih na radionicama u klubu. Ideju likovne radionice dala je Alma Zedenik, koja dva do tri puta tjedno vodi radionicu u sklopu kluba.