Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Veliki interes za “maratonce” u zadarskom kazalištu

22.11.2016. 23:00
Veliki interes za “maratonce” u zadarskom kazalištu


Satiričko kazalište Kerempuh gostuje sljedećeg ponedjeljka u HNK Zadar s predstavom Maratonci trče počasni krug. Redateljica ovog komada je Iva Milošević, a igraju: Vilim Matula, Elizabeta Kukić, Nikša Butijer, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Maja Posavec, Tarik Filipović, Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić, Ivo Đuričić.
Priča je to o “najstarijoj balkanskoj obitelji”, toliko staroj da joj ni smrt ne može ništa – prema riječima samog autora. Već pri samom spomenu naslova komedije “Maratonci trče počasni krug” javljaju se brojne asocijacije i u sjećanje naviru slike, glumci i citati iz jednog od najgledanijih filmova ovih prostora. Možda je manje poznata činjenica da je filmu prethodila drama koju je Kovačević napisao na trećoj godini studija dramaturgije (’72.). Ona se uskoro zatim postavlja u Ateljeu 212 u režiji Ljubomira Draškića, a nepunih deset godina kasnije Slobodan Šijan prema njoj režira legendarni film.
Ulaznice za zadarsku izvedbu su u prodaji od danas, a vjerujemo kako će nestati već pri samom otvaranju blagajne, Naime, već prethodnih dana nastala je prava pomama za kartama, te su si mnogi htjeli osigurati mjesto u HNK Zadar. Budući da je predstava u pretplati, dio mjesta je već zauzet, a ostatak će vjerujemo doslovno planuti. Karte će se prodavati po cijeni od 70, odnosno 80 kuna.