Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lupinova simbioza – skulpture i ljepotice

26.11.2017. 10:16
Lupinova simbioza – skulpture i ljepotice


Kombinirajući svoje dvije velike strasti – žene i umjetnost, najpoznatiji hrvatski fotograf svjetskog glasa, a zadnjih nekoliko godina i sve priznatiji umjetnik Stephan Lupino nedavno je javnosti predstavio svoje najnovije skulpture, njemu svojstveno serijom fotografija u okviru kojih je svoje radove oplemenio nagim ženskim tijelima.
Veliki mag erotske fotografije odabrao je par ljepotica, fotografiravši ih uz svoje recentne radove, pazeći očekivano kao pravi znalac da u prvom planu ne budu ženske obline, kako to inače biva kod njega, već djevojke sportske građe, pomalo i androgine, taman onako kako to i treba biti kada je u pitanju Lupinizam. Jer kako je više puta istaknuo Lupino je vlastito umjetničko djelovanje nazvao Lupinizam usredočivši se prije svega na kritiku društva svojim radovima, svjestan, kako je više puta istaknuo, da ne idemo u pravom smjeru, da nam prijeti kataklizma na svim razinama, i ekološkom i društvenom.
Budućnost nam nije svijetla ako ovako nastavimo, zna reći, a i pokazati kroz svoje grandiozne i često zastrašujuće radove, impozantne skulpture koje se već neko vrijeme nalaze u prestižnim svjetskim galerijama, kako u zemlji tako i inozemstvu. Lupinova su djela, o čemu je Zadarski list puno puta pisao, izlagana i u Grazu (Walter Brunner&Michael Stumvoll), i u Beču (Kolhammer & Mahringer Fine Arts) i u Münchenu (Galerie am Maxmonument), da samo istaknemo recentnije izložbe. S uspjehom se vratio u u New York, grad svojih početaka i najvećih profesionalnih uspjeha, gdje zadnjim nekoliko godina ponovo uspješno izlaže, i svoje fotografije, no i skulpture, od kojih jedna – „Fire woman“ krasi ulaz u poznatu newyoršku galeriju Domenico Vacca. Lupino iduće godine izlaže i u jednoj od najprestižnijih hrvatskih galerija, u Klovićevim dvorima.