Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rukometaši sve dalje od drugog mjesta

Autor: Šime Ćurko

22.12.2008. 23:00
Rukometaši sve dalje od drugog mjesta


Iako su njihovi izgledi u borbi za drugo mjesto vrlo realni, sva je prilika da će rukometaši Zadar Gortana, četvrtoplasirana momčad Prve Dukat lige, u nastavak sezone ući oslabljeni, a to znači vjerojatno i oproštaj od drugog mjesta i kvalifikacija za Premijer ligu. Momčad je napustio vratar Frane Đikić, koji se nije nametnuo i njegov je odlazak očekivan. Veliki je problem teška ozljeda koljena Nina Jeraka kojemu je 29. prosinca zakazana operacija u Zagrebu i koji je izgubljen do kraja sezone.
Roko Paleka, trener, izjavio je da je momčadi nužan vratar i u klubu bi mogli uvažiti ovu Palekinu želju. Još se tijekom jeseni govorilo o Hrvoju Turkoviću kao mogućem vratarskom pojačanju, ali od svega toga na kraju nije bilo ništa. Na novom vrataru mogla bi se zaključiti lista pojačanja. Zato će Zadar imati problema oko zadržavanja igrača koje je imao jesenas. Nije riješen status Marina Turića, lijevog vanjskog, koji je, poput Đikića, dugo bio na izlaznim vratima, a onda na kraju jeseni pokazao da bi mogao napredovati. U Mocirama ne krije želju da zadrže Đikića kao i Damira Samaržiju, koji je pred kraj jeseni preuzeo rukometašice Zadra. Još uvijek nije dogovoreno na koji način će Samaržija usklađivati dvostruke obveze pa je shodno tome i njegov ostanak pod upitnikom.
Ivan Mijolović jesenas je trenirao s Medveščakom i redovno dolazio na utakmice Zadra. Riječ je o igraču koji je ostvario određeni napredak i Zadar ga i dalje želi u svojim redovima, ali taj dio Mijolović i klub iz Mocira tek trebaju dogovoriti. Prema prijedlogu proračuna Grada Zadra za 2009. godinu klub bi, kao i u 2008., trebao dobiti 420.000 tisuća kuna od kojih znatan postotak ode na plaćanje dvorane Mocire. Kako bilo, bez pojačanja Zadar teško može izdržati nalete konkurenata u borbi za drugo mjesto. A pojačanja očito neće biti.