Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Košarkašice žele nastaviti istim putem

Autor:

22.12.2009. 23:00
Košarkašice žele nastaviti istim putem

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadranke u 10. kolu u siječnju sljedeće godine čeka neugodna Croatia u utakmici koja može biti i odlučujuća u borbi za Ligu za prvaka


U nedjeljnom ogledu s moćnim Omišankama zadarske košarkašice upisale su treći ovosezonski poraz. Mnogo toga nije funkcioniralo u njihovoj igri, a visoke i iskusne gošće, pokazalo se, u ovom su trenutku nepremostive za bilo koju ekipu iz A-1 ligaške konkurencije. Velik broj izgubljenih lopti, loš vanjski šut i inferiornost u skoku Zadranki, te s druge strane raspoložene Javorčić, Šerić i Dilber; glavni su razlog što “bijelo-plave” uoči božićno-novogodišnje stanke nemaju stopostotan učinak s domaćeg terena. Međutim, kada se kaže da su Zadranke u ovaj susret ušle desetkovane ozljedama, onda ovo izjava nije tek u sportu uobičajen alibi. U Mazijinom sastavu gotovo da i nije bilo igračice koja nije imala probleme sa virozom ili ozljedama. Iz tog razloga nerealno je bilo očekivati da će susret devetog kola donijeti i petu uzastopnu pobjedu Zadra.
Čak i u naponu forme i neopterećene zdravstvenim problemima, Studenac bi za njih bio izrazito tvrd orah. No, ako se okrenemo unatrag, dojam koji su zadarske košarkašice ostavile više je nego dobar. Nakon devet ovosezonskih ispita, iza njih je 6-3 omjer pobjeda i poraza. U prijevodu, kada se sve zbroji i oduzme, učinak je to s kojim bi se na pred početak prvenstva složili i najveći optimisti. Već sada Mazijine djevojke osigurale su dovoljnu bodovnu zalihu u slučaju možebitne borbe za ostanak, no, ako nastave istim putem, izvjesnije je da ćemo ih u nastavku gledati u utakmicama Lige za prvaka. Naravno, ostati na istom kolosijeku neće biti laka zadaća za mlade košarkašice. U 10. kolu u siječnju sljedeće godine Zadranke čeka neugodna Croatia u utakmici koja može biti i odlučujuća u borbi za Ligu za prvaka. Uslijedit će i gostovanje kod Agrama i Splita… Pred košarkašicama Zadra još je dosta prepreka, no one su u ovom trenutku već premašile očekivanja, stoga, zašto onda ne vjerovati i u nastavak uspješne polusezone?! Posebno ako se uzme u obzir da je, osim posrtanja Omiša, u A-1 ligi košarkašica sve moguće.
Kad je riječ o utakmicama 9. kola koje su bile na rasporedu prošli vikend svoj dvoboj odigrale su samo Zadranke i Omišanke. Utakmice Pula – Agram i Požega – Studenac su odgođene, a za sinoć je bila najavljena utakmica između Splita i Trešnjevke.
Raspored 10. kola (9. siječnja 2010.): Croatia 2006 – Zadar, Trešnjevka – Pula, Studenac Omiš – Split, Agram Zagreb – Požega.


 DAROVI ZA LEDENKO I PERICU




Prije početka utakmice s Omišem mala svečanost. Maja Ledenko i Lucija Perica, dugogodišnje igračice Zadra, koje su u međuvremenu prestale s aktivnim igranjem, od službenog spikera pozvane su na teren. Ne, naravno, da bi zaigrale za Zadar već da prime prigodne darove. Tako su obje igračice dobile dresove sa svojim brojevima i prezimenom na poleđini, a na prednjoj strani pisalo je: “Daleko od terena, ali uvijek u srcu”.
– Kad su nas pozvali na parket šokirali smo se u prvi trenutak jer nismo znale o čemu se radi. Došle smo pogledati utakmicu, a dogodila nam se lijepa stvar na kojoj smo zahvalne klubu – kaže Perica koja je košarku napustila prošle jeseni dok se Ledenko s košarkaških terena povukla prošlo ljeto. Dresove i cvijeće svojim je nekadašnjim igračicama uručio Olivio Meštrović, predsjednik kluba.