Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nastava o sigurnosti u prometu

Autor:

22.12.2009. 23:00
Nastava o sigurnosti u prometu


Pomoću opreme koju smo dobili u više navrata ćemo s djecom održavati praktičnu nastavu radi edukacije za sigurno sudjelovanje u prometu, kazao je Ešegović


U sklopu projekta “Sigurnost u zajednici” UNDP je Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Gračacu donirao opremu za poligon na kojemu će se odvijati nastava o sigurnosti u prometu. Djeca su dobila bicikle, pokretne semafore, prepreke, znakove i ostalu opremu potrebnu za praktičnu nastavu koju ne mogu dočekati, a koja će započeti na proljeće. Vrijednost opreme je približno 50 tisuća kuna, a u sklopu istog projekta i na preporuku Policijske postaje Gračac, postavljena je i autobusna nadstrešnica u Novom naselju 2, vrijedna 25 tisuća kuna. UNDP je ovaj projekt financirao sredstvima iz Fonda za ostvarivanje milenijskih ciljeva.
 – U protekle dvije godine je kroz kampanju sakupljanja oružja „Manje oružja, manje tragedija” ostvarena uspješna suradnja između Programa za razvoj Ujedinjenih naroda (UNDP) i Ministarstva unutarnjih poslova, a kao nastavak uspješne suradnje UNDP je u četiri županije, koje su bile najuspješnije po količini prikupljenog oružja, odlučio dodatno financijski poduprijeti male projekte koji doprinose povećanju sigurnosti u zajednici. Među četiri županije je i Zadarska, čija je Policijska uprava kandidirala Policijsku postaju Gračac kao partnera UNDP-a u projektu “Sigurnost u zajednici”, a u suradnji s Osnovnom školom Nikola Tesla, kazao je Denis Bičanić iz UNDP-a.
 – Poligon će omogućiti obuku osmoškolaca u vožnji biciklom u skladu s prometnim pravilima što će bitno doprinijeti povećanju sigurnosti njihova sudjelovanja u prometu, kazao je Bičanić, dodajući da je jako zadovoljan suradnjom s Policijskom postajom Gračac.
Perica Ešegović, načelnik PP Gračac, zadovoljan je opremom koja će pomoći odvijanju nastave o sigurnosti u prometu, a stečenim znanjima i djeca će biti sigurnija u vožnji biciklima.
– Pomoću opreme koju smo dobili u više ćemo navrata s djecom održavati praktičnu nastavu radi edukacije za sigurno sudjelovanje u prometu. Nastavu će u sklopu predmeta tehničke kulture održavati djelatnici kontakt policije i prometne policije, a ovisno o nastavnim mogućnostima i vremenskim uvjetima nastavu ćemo održavati u dvorani ili na školskom poligonu, kazao je Ešegović.
Ružica Tulumović, ravnateljica Osnovne škole “Nikola Tesla” kazala je da će nastava početi na proljeće.
– Načelnik postaje Perica Ešegović mi je prije nekog vremena došao i rekao da su napravili projekt u sklopu kojeg će djecu obučavati o sigurnosti u prometu te da je u sklopu projekta obuhvaćen biciklistički poligon i tri bicikla za djecu svih uzrasta. Oprema je stigla i svi smo zadovoljni, a djeci se posebno sviđa to što je prenosiva i što će im policija objasniti kako se ponašati u različitim situacijama u prometu, kazala je Tulumović, ističući da i sad imaju nastavu o sigurnosti u prometu, ali na računalima, te da je djeci puno zanimljivija opcija na poligonu.