Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Neka svaki dan bude Božić

22.12.2010. 23:00
Neka svaki dan bude Božić


U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. u Zadru u utorak je održan predbožićni susret učenika, roditelja, profesora i djelatnika te škole, osmišljen kroz scenske, duhovne i molitvene sadržaje uz božićne i prigodne pjesme, odabrane prema temi programa. To je već tradicionalno okupljanje ususret blagdanu Kristova rođenja ispunjeno prigodnim programom, pjesmom i molitvom. Susretu je uz brojne posjetitelje sudjelovao zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, koji je uputio božićnu čestitku i blagoslov. Prigodnim riječima okupljenima se obratio i mons. Joso Kokić, ravnatelj Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Glazbeno-scenski prikaz “Svaki dan može biti Božić” prilagođen je prema djelu “Bog u metrou”, čiji je autor Gilbert de Mouël. Scenarij su priredili prof. Mirela Zubčić i prof. Damir Sikirić. Tijekom programa pjevao je zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II. pod vodstvom prof. Tomislava Pehara. Učenici su na kraju susreta uputili svima božićnu čestitku. Zatim je u prizemlju škole održana humanitarna tombola pod nazivom (Do)Živi ljubav i druženje uz kolače i sokove. Novac prikupljen sudjelovanjem u tomboli darovat će se potrebitima.
– Bog je došao ne da ode, nego da ostane s nama. Svaki dan treba biti Božić, kazao je ravnatelj Klasične gimnazije Ivana Pavla II., mons. Joso Kokić.
– Bog nas nije ostavio, on je s nama. I zato je poslao svoga Sina da bude s nama svaki dan. To je zapravo naša radost, radost Božića, naša sigurnost i zahvalnost. Treba samo otvoriti srce, dušu i osjetiti srcem njegovu nazočnost, ne samo očima i rukama nego još više doživjeti ono nevidljivo, njegovu prisutnost među nama, poručio je mons. Želimir Puljić.