Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prezentacija zadarskih umjetnika Zadranima

22.12.2010. 23:00
Prezentacija zadarskih umjetnika Zadranima


Novootvorena galerija “Terre verte” nakon prve  izložbe u studenom, kako je i  najavila, nastavlja s izložbama  i dalje. Povodom božićnih i  novogodišnjih blagdana u utorak je u galeriji otvorena prigodna izložba pod nazivom  “Zadarski umjetnici Zadranima”. Tako je galerija “Terre  verte” u samo dva mjeseca  ugostila dvije izvanredne  izložbe suvremenih hrvatskih  umjetnika podržavši na taj  način rad svih onih kojima je  slikarstvo profesija ili samo  strast.
– Nastojimo svaki mjesec organizirati po jednu izložbu različitih tema i autora. Ova  blagdanska ima više autora, a  zamišljena je kao prezentacija  zadarskih umjetnika Zadranima, rekla je pred otvaranje  izložbe voditeljica galerije  Kristina Mijić.
Izložba nije tematski  određena, a zastupljene su gotovo sve slikarske tehnike,  širok izbor tema, motiva, stilova i formata. Kroz ovu  izložbu, za koju se u galeriji  nadaju da će biti tradicionalna, želi se probuditi zanimanje  građana za rad njihovih sugrađana umjetnika. Iako rade  tek drugi mjesec za sada su  zadovoljni posjetima, osobito  s onzirom na veliki broj  izložbenih prostora u gradu  Zadru.
– Moglo bi biti i malo više  posjeta, ali s obzirom da nismo  dugo tu i ljudi još ne znaju za  galeriju i gdje se točno nalazimo, nismo ni mogli očekivati neke velike navale ljudi,  ali sve u svemu zadovoljni  smo, zaključila je Mijić.
Na izložbi su se predstavili:  Ane Denona, Antun Boris  Švaljek, Boris Žuža, Claudia  Kruschel, Ines Jurin, Jagoda  Beader Maričić, Josip Švaljek,  Karolina Čulina, Marijan  Kecman, Mate Ljubičić, Miljana Ćavar Radić, Nilo Karuc, Nives Brajković Kožul,  Petar Franulović, Tomislav  Košta, Zita Rončević Švaljek  te Zvonko Čulina.
Za sve one koji još nisu  obavili božićnu kupovinu i ne  znaju što pokloniti najmilijima za blagdane odlični pokloni čekaju vas u galeriji “Terre verte”.