Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski učenici u baletnom spektaklu na Višnjiku

22.12.2013. 23:00
Zadarski učenici u baletnom spektaklu na Višnjiku


Čini se kako i Zadar svog Orašara ima. Najpoznatiju božićnu baletnu bajku, skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog, u Zadru će 23. siječnja 2014. godine izvesti Ruski carski balet i šezdesetak učenika Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa koje su birali njihovi nastavnici. Ulaznice za Orašara koštaju 100 kuna za parter (oko 700 numeriranih mjesta), 80 kuna za VIP ložu i 60 kuna za tribine. Ulaz djeci do devet godina starosti na tribinama će biti besplatan, dok na parteru ovisi o broju prodanih ulaznica. Čitava produkcija koštat će Turističku zajednicu Grada Zadra cca 300.000 kuna.
Najavljeno je to na konferenciji za medije, a o Orašaru i još jednom dolasku Ruskog carskog baleta u Zadar govorili su Branko Ganzulić i Zvonko Šupe iz TZ Grada Zadra te Branka Višić Karavida, ravnateljica i Sanja Petrovski, pročelnica Plesnog odjela iz Glazbene škole Blagoje Bersa.
Ganzulić je iskoristio priliku te svim građanima čestitao Božić i poželio jako dobru Novu 2014. godinu, punu optimizma i uspjeha.
– I ova predstava naš je pokušaj da unesemo malo svjetlosti i optimizma u božićno vrijeme. Izvest će ju svjetski umjetnici, a da ne govorimo o ovom dijelu participacije naše djece kojima želim jednoga dana glavne uloge u ovakvim produkcijama, kazao je Ganzulić. Zajedničkim trudom svih sugrađana, zaključio je, jedanaest mjeseci ove godine zaključeno je s porastom od 12 posto više gostiju i 10 posto više noćenja, a za iduću godinu najavio je još više kontakata sa svijetom, uglavnom kroz zračne linije, ali i konačnu uspostavu stalne linije prema Italiji što će dovesti do većeg broja gostiju i boljeg protoka kulturnih događanja.
Orašara su, nadovezao se pak Šupe, odabrali ne zbog financijskih razloga, odnosno da bi nešto zaradili, već iz razloga što su tako priliku da sudjeluju dobili i zadarski učenici što je istaknula i ravnateljica Glazbene škole Branka Višić Karavida.