Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Preko stotinu mještana prijavilo štetu

Autor:

23.01.2009. 23:00
Preko stotinu mještana prijavilo štetu

Foto: Adam VIDAS



Rok prijave je 8 dana od proglašenja elementarne nepogode, što znači da prijave primamo do srijede 28. siječnja. Do sada imamo više od 100 zaprimljenih prijava, od čega je glavnina zbog šteta na voćnjacima i šumama, kaže pročelnica Anka Šulentić


Nakon što je župan Zadarske županije Stipe Zrilić proglasio elementarnu nepogodu na području općine Gračac mještani su počeli prijavljivati štetu, a rok prijava je do srijede 28. siječnja.
Pročelnica upravnog odjela Anka Šulentić, rekla je kako mještani koji prijavljuju štetu popunjavaju za to propisane obrasce, a nakon toga na teren izlazi Općinsko povjerenstvo koje popunjava daljnje obrasce, ovisno kakva je šteta, kaže pročelnica Šulentić.
– Rok prijave je 8 dana od proglašenja elementarne nepogode, što znači da prijave primamo do srijede 28. siječnja. Do sada imamo više od 100 zaprimljenih prijava, od čega se glavnina odnosi na štete na voćnjacima i šumama. Općinsko povjerenstvo će ih obraditi i uskladiti vrijednost sukladno metodologiji i zakonu, rekla je pročelnica Šulentić napominjući kako svi koji imaju štetu i žele dobiti pomoć moraju dokazati vlasništvo ili posjed zemlje na kojoj je prijavljena šteta, izjavila je pročelnica Šulentić.
Kako je Gračac jedno od mjesta u kojima dio prijavljenog stanovništva ne živi u mjestu, nego su zbog rata u nekim drugim državama, a njihovi posjedi su također pogođeni štetom, pročelnica Šulentić je rekla da će oni prijavu vjerojatno riješiti putem punomoći.
Podsjetimo da je Zadarska županija u srijedu proglasila elementarnu nepogodu za područje Gračaca i procijenjena je šteta u iznosu 2,5 milijuna kuna. Načelnik Općine Gračac Nikola Bolta rekao je da je Općina Gračac površinski najveća u Hrvatskoj te da bi šteta mogla narasti i na oko 5 milijuna kuna.