Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Muzej stakla spreman za veliku noć

23.01.2011. 23:00
Muzej stakla spreman za veliku noć


Zadrani s nestrpljenjem očekuju 28. siječnja i  Noć muzeja u Zadru. Mnogima će to biti poticaj da iziđu  iz domova, razgledaju izložbe  i stalne postave i upoznaju se s  muzejskom građom svoga  grada. Kako bi cijelu manifestaciju učinili još zanimljivijom muzeji su se potrudili  obogatiti svoj program, ne samo izlošcima, nego i različitim  aktivnostima. Poseban program za svoje posjetitelje pripremio je i Muzej antičkog  stakla.
Uz razgledavanje stalnog  postava Muzej stakla građanima će ponuditi i druge zanimljive aktivnosti. U velikoj  izložbenoj dvorani građani će  moći razgledati izložbu “Stakleni sjaj”, zbirku stakla Muzeja Slavonije s preko 500 eksponata prekrasnih i bogatih  staklenih proizvoda. U drugoj  izložbenoj dvorani zainteresirani mogu pogledati izložbu  Josipa Botterija Dinija “U susret Božićnoj svjetlosti”.
Večer će zvucima klasične  glazbe upotpuniti gudački  kvartet “Blagoje Bersa”. Kao  neizostavan dio stalne ponude  Muzeja gosti će imati priliku  promatrati i radionicu puhanja stakla pod vodstvom Bojana Podhraškog iz tvrtke “Podhraški”, jedine manufakturne staklo-puhačke radionice u  Hrvatskoj. U predvorju Muzeja održavat će se kreativna  radionica izrade staklenog nakita tehnikom plamenika koju  će demonstrirati Antonija  Gospić.
Uz ovaj bogati program gosti Muzeja ostvarit će i popust  od 20 posto na kupnju suvenira, a očekuje ih i bogata  lutrija koju je Muzej priredio.
Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla trajat će od 28.  siječnja u 18 sati do 29.  siječnja u 01 sat.